AVERTISMENT. Campanie falsă pe Facebook, cu premiu un Iphone X

Data publicării:
Facebook To Acquire Photosharing Site Instagram For One Billion Dollars
NEW YORK, NY - APRIL 09: In this photo illustration, an Instagram photo of the Facebook website app is seen on an Apple iPhone on April 9, 2012 in New York City. Facebook Inc. is acquiring photo-sharing app Instagram for approx. $1 billion. (Photo illustration by Justin Sullivan/Getty Images)

Dacă oferta pare prea bună pentru a fi adevărată, probabil aşa este. Specialiștii în securitate cibernetică avertizează că pe Facebook circulă o înșelătorie prin care este oferit drept premiu un terminal Iphone X.

Facebook To Acquire Photosharing Site Instagram For One Billion Dollars
Foto: Guliver/Getty Images)

Pe Facebook circulă în aceste zile o înşelătorie (#scam) prin care atacatorii atrag utilizatorul în capcana introducerii unor date personale, cu promisiunea unui eventual câştig fictiv, sub forma unui terminal Apple Iphone X. Campania este în limba română, ţintind fără îndoială utilizatori români. Reţineţi una dintre principalele reguli anti-phishing: "Dacă oferta pare prea bună pentru a fi adevărată, probabil aşa este!”, arată specialiştii Centrului Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO) pe propria pagină de Facebook, citați de Agerpres.

Astfel de escrocherii de tip phishing există în lumea virtuală şi funcţionează sub modelul Hit & Run (Loveşte şi Fugi). În acest context, utilizatorii de internet trebuie să fie sceptici înainte de a accesa un link provenit dintr-o sursă necunoscută.

Specialiştii CERT-RO precizează, totodată, că toate campaniile care au greşeli gramaticale sau de ortografie, aşa cum este şi noul caz apărut, sunt cel mai probabil nelegitime.

Cele mai importante sfaturi anti-phising sunt cuprinse într-un Ghid specific întocmit de CERT-RO, iar pe listă se aflăm printre altele: fiţi suspicios dacă primiţi un SMS sau un apel telefonic de la o companie care vă solicită informaţii personale, atunci când navigaţi pe web de pe dispozitivul dvs. mobil, asiguraţi-vă că această conexiune este securizată prin HTTPS, nu daţi niciodată clic pe un link/o anexă dintr-un e-mail sau SMS nesolicitat, aveţi grijă dacă accesaţi o pagină web care conţine greşeli gramaticale, de ortografie sau cu rezoluţie mică, iar dacă este disponibilă, instalaţi o aplicaţie de securitate mobilă care vă va avertiza în cazul oricărei activităţi suspicioase.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri