ChatGPT prinde glas. Inteligența artificială va putea să citească povești copiilor sau să ajute la repararea lucrurilor stricate

Data publicării:
Logo OpenAI.
ChatGPT este un program bazat pe inteligență artificială și creat pentru a răspunde la întrebările utilizatorilor de internet. Foto: Profimedia Images

Aplicația ChatGPT va putea de-acum să răspundă cu voce la întrebări şi va putea fi chestionată pe baza imaginilor furnizate de utilizatorii care plătesc abonamentul lunar. OpenAI a lansat un update pentru ChatGPT, care îi dă o voce ce-ar putea fi utilizată pentru orice, de la citirea de povești copiilor înainte de culcare, până la furnizarea de argumente într-o dezbatere. Totodată, versiunea îmbunătățită a ChatGPT va putea să ajute utilizatorii să repare și obiecte defecte, doar prin încărcarea unei fotografii.

Vocea ChatGPTnu se bazează pe vechiul sistem text-to-speech, prin care o voce robotică citeşte textul dintr-o pagină, ci este vorba de cinci glasuri distincte, un melanj între voci masculine și feminine cu accente americane, care se numesc Juniper, Sky, Cove, Ember și Breeze. Asta face ca cele cinci voci între care utilizatorii pot alege să sune cât mai natural.

OpenAI susține că vocile ar putea fi folosite pentru orice, de la citirea unei povești înainte de culcare pentru copiii dumneavoastră, până la dezbateri. 

Cu aceeaşi ocazie, o nouă facilitate permite utilizatorilor să trimită chatbot-ului o imagine şi să pună întrebări legate de conţinutul acesteia.

De exemplu, un utilizator ar putea posta o imagine cu un obiect stricat şi întreba cum îl poate repara. Aceeastă opţiune va fi cu adevărat utilă în momentul în care producătorul va rezolva problema ”halucinaţiilor” de care ChatGPT şi restul chatboţilor suferă în prezent.

Aceste funcţionalităţi vor fi disponibile doar celor care plătesc 20 de dolari pe lună pentru abonamentul ChatGPT Plus sau companiilor abonate la planul Enterprise.

Cu toate că directorul general al OpenAI, Sam Altman, a subliniat necesitatea reglementării inteligenței artificiale din cauza pericolelor pe care aceasta le prezintă pentru întreaga omenire, compania sa pare să continue dezvoltarea aplicației, în ciuda unor solicitări numeroase în favoarea încetinirii pentru moment a inovării.

Editor : Andreea Smerea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri