Sari la conținut

Scenariul unui episod din Game of Thrones, furat de hackeri

Un grup de hackeri a reuşit să acceseze serverele HBO, de unde a copiat mai multe informaţii, inclusiv scenariul unui viitor episod din Game of Thrones, transmite News.ro.

Hackerii au atacat şi au reuşit să treacă de măsurile de securitate ale serverelor folosite de HBO. Aceştia susţin că au reuşit să copieze 1,5 TB de date de pe serverele companiei.

Atacul a fost făcut public de hackeri, care au trimis un mail către mai multe publicaţii în care au povestit, pe scurt, despre accesarea serverelor HBO.

Printre datele accesate de hackeri se numără scenariul pentru un viitor episod din Game of Thrones şi două episoade încă nelansate din serialele Ballers şi Room 104 produse de HBO.

HBO a confirmat atacul hackerilor, însă nu a dat detalii despre informaţiile care au ajuns în posesia acestora. De cealaltă parte, hackerii au promis că vor mai vizita serverele companiei şi pe viitor.

HBO nu este la primul contact cu hackerii. În 2015, hackerii au pus mâna pe primele patru episoade din sezonul 5 de Game of Thrones, înainte ca acestea să fie lansate oficial.