Video Alpinistul Alex Găvan, la un pas de o accidentare gravă în munții de gunoaie de lângă Corbeanca

Data actualizării: Data publicării:
alex gavan
Alpinistul Alex Gavan, la un pas de o accidentare grava in muntii de gunoaie de langa Corbeanca. FOTO: Facebook

Unul dintre cei mai cunoscuți alpiniști ai României, cu multiple expediții în Himalaya în palmares, era să se accidenteze grav într-un munte de gunoaie de lângă Corbeanca. Alex Găvan a povestit pe Facebook că s-a lovit la o mână, după ce s-a împiedicat de o bucată de moloz și a căzut. 

Alpinistul Alex Găvan a semnalat situația îngrijorătoare pe pagina sa de Facebook.

El a filmat două autocamioane în timp ce descărcau gunoaie pe terenul respectiv. Unul dintre acestea, susține el, aparținea primăriei din comună. 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

La doar o zi după sesizare, o echipă de la salubrizare a venit să ridice deșeurile, la ordinul primăriei.

Reporter: De ce ați venit tocmai astăzi?

Angajat la salubritate: Așa am primit ordin. Să venim azi, mâine, poimâine, până terminăm cu balamucul

Reporter: Cine le-a aruncat?

Angajat la salubritate: Toți cetățenii din comuna Corbeanca. Altcineva nu are cine. Vin cu mașini private. Toți șmecherii care s-au mutat în Corbeanca au făcut case și să nu plătească moloz și resturi.

Și reprezentații primăriei spun același lucru: de vină pentru mormanele de moloz sunt chiar locuitorii!

Reprezentant al Primăriei Corbeanca: "Este un teren al primăriei, acolo se depozitează doar materiale biodegradabile - lemn, resturi de copaci, există și un tocător. Din păcate, pe lângă primărie au depozitat și alte persoane moloz costurile sunt foarte mari pentru salubrizare. La groapa de gunoi - 300 lei metrul cub. Greșeala primăriei este că nu avem la fiecare colț de stradă un cetățean să facă controale".

Localnicii se plâng că întâmpină probleme atunci când vor să debaraseze, în mod corespunzător, deșeurile. Containerele de la Primărie pentru ridicarea molozului vin cu foarte mare întârziere.

Localnic: "Când am solicitat containerul nu au fost disponibile. O săptămână, două și s-a strâns moloz. L-am depozitat în curte. A venit primăria cu containerul după luni de zile. Putea să bată vântul, să ia deșeurile".

Inspectori ai Gărzii de Mediu s-au autosesizat la vederea imaginilor și au trimis o echipă în control.

Andrei Corlan, inspector la Garda de Mediu: "În mod legal, când avem un teren cu deținător necunoscut care are deșeuri - administrația locală salubrizează, ecologizează și evacuează pe costuri proprii și după identificare să recupereze costurile".

Cei care sunt prinși că depozitează în mod ilegal deșeuri riscă o amendă cuprinsă între 20 și 40.000 de lei.

Editor : Georgiana Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri