Frontierele Luminii | Povestea Laserului de la Măgurele, la Digi World

Data publicării:
laser 1

Viitorul nu a fost niciodată mai aproape. În anul 2018, România va deveni centrul ştiinţei mondiale.

Filmările pentru documentarul „Frontierele luminii” au început acum doi ani, odată cu startul proiectul datorită căruia, în decembrie 2018, cel mai puternic laser din lume va funcţiona la Măgurele. Până atunci, Digi World a organizat o proiecţie privată a documentarului care spune povestea acestei tehnologii, chiar în viitoarea cameră de comandă a laserului.

Tocmai ăsta e talentul filmului. Imprimă un sentiment de calm în partea artistică, dar conţine şi o serie întreagă de informaţii despre laser, despre modul cum e realizat, despre istoria fizicii din România şi poate fi considerat un film educativ pentru tinerele generaţii”, spune Nicolae Zamfir, managerul proiectului științific.

Este un început. Este o promisiune a ceea ce vom face noi de aici înainte şi este un fel de promisiune a Institutului de Fizică Atomică, cel care va avea pe mână această supertehnologie”, spune Iulian Pană, producător general Digi World.

Proiecţia a fost urmată de un tur al şantierului pentru jurnaliştii invitaţi, care au discutat cu cercetătorii care au contribuit la realizarea documentarului „Frontierele Luminii”.

Cred că va avea un impact destul de mare în rândul cetăţenilor României şi probabil că vor înţelege destul de multe despre ceea ce se întâmplă pe platforma Măgurele”, spune Traian Dascălu, cercetător .

Documentarul va avea premiera la Digi World pe 18 decembrie, la ora 20:00.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri