FOTO VIDEO. "Ora Pământului". S-a stins lumina în peste 7.000 de oraşe din lume

Data actualizării: Data publicării:
E H 6

Întreaga planetă s-a întunecat sâmbătă seara pentru 60 de minute. Oamenii din peste 7.000 de oraşe din 180 de ţări, inclusiv România, au stins lumina.

A fost "Ora Pământului", cea mai mare mişcare de mediu voluntară din toate timpurile. În 50 de localităţi din ţară mii de copii au cântat pe întuneric, semn că lucrurile frumoase pot fi făcute şi fără să secătuim resursele planetei. În "Ora Pământului", consumul de electricitate a scăzut cu aproape 10 procente în România.

E H 3
E H 3

GALERIE FOTO - Facebook 

Cum s-a văzut evenimentul în întreaga lume AICI

Peste 500 de copii au luminat întunericul cu vocile lor în Parcul Carol din Bucureşti, iar Palatul Cotroceni, Guvernul şi Parlamentul au fost pentru 60 de minute în beznă, în semn de solidaritate cu cei care se gândesc la resursele Terrei.

Localnicii de la Constanţa au stins şi ei luminile. Peste 200 de copii au cântat şi ei pe întuneric şi au făcut spectacolul mai interesant cu brățări fosforescente.

Ora Pământului a fost serbată și la poalele Tâmpei. Peste 100 de copii au cântat în centrul orașului.

Şi Oradea a stins lumina timp de o oră. Parcul 1 Decembrie a fost iluminat de peste 3.000 de lumânări ecologice aprinse de voluntari.

La Cluj-Napoca, Ora Pământului a fost sărbătorită cu un concert ţinut la lumina lanternelor. Cel puţin 300 de copii şi-au unit vocile în imnul României.

Luminile s-au stins o oră şi în marile oraşe din lume. La Paris, Turnul Eiffel plus alte obiective turistice au rămas în beznă 60 de minute ca să mai taie din consumul mondial de electricitate. Iar zgârie-norii care dau farmec Hong Kong-ului au rămas în beznă fără remuşcări.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri