Vietăți înghețate, readuse la viață după 42.000 de ani

Data publicării:
Back to life after 42,000 years sleep
Foto: The Siberian Times

Un vierme îngheţat în urmă cu 42 de mii de ani și un altul datând de acum 32.000 de ani au fost readuşi la viaţă de oameni de ştiinţă din Rusia, care au colaborat cu specialiști de la Princetown University. Este vorba despre doi nematozi care au fost extraşi din solul îngheţat al Siberiei (permafrost).

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Potrivit The Siberian Times, viermii au fost ţinuţi în laborator la temperaturi de minus 20 de grade Celsius înainte de a fi readuşi pe viaţă, pe durata câtorva săptămâni. Cercetătorii spun că au obţinut astfel primele date care demonstrează capacitatea organismelor multicelulare de a intra într-o stare latentă indusă de condiţiile meteo extreme.

nematozi - siberian times
Foto: The Siberian Times

Au fost analizați circa 300 de viermi preistorici, iar doi dintre ei păreau să fie viabili. Acum, cei doi viermi din încrengătura nematode se mișcă și se hrănesc din nou, pentru prima oară din era Pleistocen. 

Acum, acești nematozi au devenit cele mai vechi viețuitoare de pe Pământ. Ambii viermi par a fi femele, scrie Siberian Times.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri