Secretarul de stat al SUA, mesaj de Ziua Naţională a României: "Relaţia noastră este puternică"

Data publicării:
Secretarul de stat american Antony Blinken
Secretarul de stat american, Antony Blinken, în timpul vizitei sale la Bucureşti. Foto: George Călin/Inquam Photos

Secretarul de stat american, Antony Blinken, a urat "La mulţi ani!" României, de Ziua Naţională, şi a subliniat că 2022 este un "an special", aniversându-se 25 de ani de Parteneriat strategic între Statele Unite şi România, informează Agerpres.

"În numele Statelor Unite ale Americii, felicit poporul român la sărbătorirea Zilei Marii Uniri. Acest an este unul special, când marcăm 25 de ani de Parteneriat strategic între Statele Unite şi România. Relaţia noastră este puternică fiindcă este construită pe valori împărtăşite şi pe un angajament comun faţă de pacea şi prosperitatea cetăţenilor noştri şi a oamenilor din întreaga lume", a spus Antony Blinken.

Secretarul de stat a amintit şi de vizita sa la Bucureşti.

"Vizita mea la Bucureşti la începutul acestei săptămâni ilustrează forţa cooperării noastre strânse şi continue în multe aspecte, inclusiv al securităţii, în timp ce rămânem uniţi cu Aliaţii şi cu partenerii noştri ca răspuns la războiul brutal şi neprovocat al Rusiei împotriva Ucrainei", se arată în mesajul oficialului american, potrivit Ambasadei SUA la Bucureşti.

Blinken le transmite românilor "o zi naţională foarte fericită" şi spune că aşteaptă cu interes ca parteneriatul bilateral să fie "şi mai puternic în anul care urmează".

Editor : D.R.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri