AMICAL. Steaua – FC Basel 1-1. Cruz a debutat chiar în ziua în care a împlinit 28 de ani

Data publicării:
s24 20steaua 20basel 20beta 20180113 20new-44577

Steliştii au avut cele mai mari ocazii ale primei reprize prin Chipciu şi Szukala, însă niciunul dintre cei doi nu a reuşit să găsească drumul spre gol.

După pauză spiritele s-au încins, iar Reghecampf a intrat pe teren şi i-a cerut socoteală arbitrului după un contact dintre Florin Gardoş şi unul dintre adversari. Stanca şi-a salvat echipa la una dintre puţinele ocazii ale elveţienilor, în timp ce Cristi Tanase l-a pus la încercare pe portarul advers la cea mai clara situaţie de gol a steliştilor.

Golurile au venit în final. Pintilii a adus Steaua în avantaj cu un şut la colţul scurt, în minutul 80, însă FC Basel a egalat în prelungiri prin Zoua, după o greşeală a lui Doru Bratu.

Doi jucători şi-au sărbătorit ziua de naştere pe teren

Brazilianul Rafael Cruz, noua achiziţie a Stelei, a fost titular şi a avut 53 de minute la dispoziţie să-l convingă pe Laurenţiu Reghecampf că merită să îmbrace tricoul roş-albastru în această primavară. Fundaşul dreapta, care a împlinit 28 de ani chiar în ziua partidei, nu a comis greeşeli, însă nici nu a ieşit în evidenţă cu realizări în faza de atac.

Eu cred că Rafael a făcut un joc bun, ţinând cont că nu a mai jucat de foarte mult timp. Şi-a făcut treaba... ştie... nu e doar brazilian, e şi fotbalist. Va rămâne la echipă”, a declarat managerul Stelei, Mihai Stoica, care a apreciatv drept echitabil rezultatul întâlnirii.

Un alt sărbătorit al zilei a fost Răzvan Stanca, care a împlinit 33 de ani. Şi el a fost titular, fiind înlocuit în minutul 62.

Steaua a început jocul în următoarea formulă: Stanca - Rafael Cruz, Szukala, Chiricheş, Latovlevici - Pintilii, Bourceanu - Adi Popa, Rusescu, Chipciu - Nikolici. Au mai evoluat: Tănase, Gardoş, Prepeliţă, Lupu, Pârvulescu, Cojocaru, Rocha, M. Costea, D. Bratu, Filip, Năstăsie.

Urmează meciul cu Ferencvaros

Aceasta a fost prima partidă a Stelei în cadrul turneului "Football Impact Cup", la care mai participă Dinamo Kiev şi Ferencvaros TC, echipe pe care roş-albaştrii le vor întâlni la 21 şi 23 ianuarie.

În primul amical disputat în Spania, tot la Marbella, Steaua a pierdut cun 2-1 meciul cu Celtic Glasgow.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri