Campioana olimpică la BMX a ajuns la JO 2020 prin crowdfunding, după ce Marea Britanie a decis să finanțeze doar echipa masculină

Data actualizării: Data publicării:
Bethany SHRIEVER la JO 2020
Bethany SHRIEVER la JO 2020. Sursa foto: Profimedia Images

Bethany Shriever a câștigat vineri proba de ciclism BMX la Jocurile Olimpice 2020, după ce a ajuns la Tokyo printr-o campanie de crowdfunding, ea nefiind susținută financiar de autoritățile britanice, scrie Business Insider.

Pentru a ajunge la Jocurile Olimpice de la Tokyo, Bethany Shriever a fost nevoită să lanseze în 2019 o campanie de crowdfunding care să-i acopere costurile pentru competițiile de calificare. Niciun ciclist britanic nu câștigase vreodată proba BMX la Jocurile Olimpice, iar după Rio (2016) autoritățile au decis că doar echipa masculină de BMX mai poate fi susținută financiar pentru Tokyo 2020.

"Rivalii mei din toată lumea se antrenează în mod continuu și sunt finanțați, deci eu sunt singura care nu primește prea mult ajutor", a spus ea în 2019, citată de BBC. "Este îngrijorător și nu vreau ca visul meu de a concura la Tokyo să fie distrus din cauza banilor".

Shriever, în vârstă de 22 de ani, campioană mondială la juniori în 2017, a pornit campania de crowdfunding în urmă cu doi ani, ea având nevoie de 50.000 de lire sterline pentru a acoperi costurile de transport și cazare la concursurile din toată lumea, în încercarea de a ajunge la Jocurile Olimpice. Ea lucra și part-time ca asistent didactic pentru a strânge bani.

Autoritățile britanice din domeniul ciclismului au susținut-o pe Shriever la câteva concursuri, dar nu i-au putut finanța toate deplasările necesare pentru calificarea la JO.

"Sincer, sunt șocată. Să fiu aici este o realizare în sine", a spus ea după ce a câștigat aurul olimpic. "Să ajung în finală este o altă realizare. Să câștig o medalie, mai ales una de aur - sunt în culmea fericirii".

Vineri, cu puțin timp înainte de victoria lui Shriever, britanicul Kye Whyte a câștigat argintul la proba masculină de BMX.

După victoria lui Bethany Shriever, Marea Britanie a devenit a treia țară din lume, după Franța și Olanda, care deține medalii de aur la toate cele patru discipline de ciclism din competiție: BMX, mountain bike, road și track.

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri