EURO 2016 – preliminarii. Rezultatele și marcatorii din meciurile de marți

Data publicării:
sigla digisport pentru preliminarii euro 2016

 

Grupa României

Grecia rămâne fără victorie

Irlanda de Nord a făcut încă un pas spre calificarea la EURO 2016. Britanicii s-au impus cu 2-0 în Grecia şi au punctaj maxim după primele trei meciuri din grupa F. Grecia lui Claudio Ranieri a rămas cu un singur punct şi este penultima în clasament.

Pe stadionul Georgios Karaiskakis, Irlanda de Nord a deschis scorul după nouă minute prin Jamie Ward. După pauză, grecii s-au descoperit în căutarea egalării şi au fost pedepsiţi pe contraatac. Lafferty l-a executat pe Karnezis la capătul unei acţiuni personale şi a adus cea de-a treia victorie a Irlandei de Nord. Reprezentativa condusă de Michael O'Neill conduce în grupa României, cu nouă puncte din nouă posibile, două mai multe decât tricolorii.

La Euro 2016 se califică primele două echipe din grupă.

Ungaria s-a impus greu în Insulele Feroe

Cu jumatate de echipă schimbată faţă de meciul de pe Arena Naţională, Ungaria a reuşit primul succes din preliminarii, 1-0 în Insulele Feroe.

Trupa lui Pal Dardai a tremurat în primele minute ale confruntării, când debutantul Dibusz a scos in extremis șutul lui Hansson.

Maghiarii, dominaţi la aproape toate capitolele în meciul de marţi seară, au apărut prima oară la poarta adversă abia în minutul 20. Dzsudzsak a bătut mai slab decât la Bucureşti o lovitură liberă, însă a ieşit cornerul din care care s-a înscris. Nemarcat în careul mic, Szalai a reuşit să puncteze la naţională după doi ani de seceta.

Repriza secundă, la fel de slabă în faze de poartă, a început cu o şansă irosită de Olsen şi s-a încheiat cu un şut al lui Dzsudzsak. Ungaria a câştigat cu 1-0 şi a egalat la puncte Finlanda, naţională pe care o va înfruntă în noiembrie.

Germania, egal pe teren propriu!

Campioana mondială nu se regăseşte în drumul spre EURO 2016. Germania a remizat pe teren propriu, 1-1, cu Irlanda şi are numai patru puncte după primele trei meciuri disputate în grupa D.

După înfrângerea din Polonia, Germania a făcut un nou pas greşit în grupa D din preliminariile EURO 2016. Campioana mondială a început bine meciul cu Irlanda. Mijlocaşul Borussiei Dortmund, Erik Durm, a nimerit bara cu un şut din afara careului. Defensiva oaspeţilor a rezistat apoi până în minutul 71, când Toni Kroos a deschis scorul la Gelsenkirchen. Nemţii s-au crezut învingători, dar nu au reuşit să rămână în avantaj până la final. John O'Shea a egalat în cel de-al patrulea minut de prelungiri, iar Irlanda a plecat cu un punct acasă.

Polonia şi Irlanda conduc în clasamentul grupei, cu câte şapte puncte, trei mai multe decât Germania şi Scoţia.

Grupa D

Germania - Irlanda 1-1

Au marcat: Kroos '71 / O'Shea '90+4

Polonia - Scoţia 2-2

Au marcat: Maczynski '12, Milik '76 / Maloney '18, Naismith '57

Gibraltar - Georgia 0-3

Au marcat: Gelaşvili '9, Okriaşvili '19, Kankava '69

Grupa E

San Marino - Elveţia 0-4

Au marcat: Seferovici '10, '24, Dzemaili '30, Shaqiri '79

Grupa F

Insulele Feroe - Ungaria 0-1

A marcat: Szalai '21

Finlanda - România 0-2

A marcat: Stancu '54, '83

Grecia - Irlanda de Nord 0-2

Au marcat: Ward '9, K. Lafferty '51

Grupa I

Danemarca - Portugalia 0-1

A marcat: Cristiano Ronaldo '90+5.

Meciul Serbia - Albania a fost întrerupt în minutul 41, la scorul de 0-0, din cauza incidentelor.

Franța câștigă detașat cu Armenia

Gazda EURO 2016, Franţa, a câştigat cu 3-0 în Armenia şi a ajuns la trei victorii în patru amicale. Remy, Gignac şi Griezmann au marcat golurile victoriei pentru naţionala condusă de Didier Deschamps.

În amicalul de la Erevan, gazda EURO 2016 a deschis scorul după doar şapte minute. Atacantul lui Chelsea, Remy, a semnat prima reuşită. Tot Remy a fost aproape de 2-0, dar Armenia a fost salvată de bară. În minutul 55, Franţa a primit penalty, după acţiunea lui Pogba. Lovitura de pedeapsă a fost transformată de Gignac, golgeterul Ligue 1 şi al liderului Marseille. Antoine Griezmann a stabilit scorul final cu cea mai frumoasă reuşită, în minutul 83. În patru amicale jucate după campionatul mondial, naţionala lui Deschamps a ajuns la trei victorii şi un egal.    

REZULTATELE  ȘI MARCATORII DE LUNI. Surpriza preliminariilor – Islanda

Olanda, învinsă de Islanda

Islanda este surpriza preliminariilor Campionatului European din 2016. Nordicii au plecat perfect în grupa A şi, după victoriile cu Turcia şi Letonia, au mai făcut o victimă. Au obţinut prima victorie din istorie în faţa Olandei, pe care au învins-o cu 2-0 la Reykjavik.

Islanda are maximum de puncte în grupa A şi după întâlnirea cu Olanda. La Reykjavik, nordicii au marcat repede. De Vrij l-a faultat în careu pe Bjarnasson, iar Sigurdsson a transformat lovitură de la 11 metri. Olandezii au fost aproape de egalare în două rânduri. Van Persie l-a luat la ţintă pe Halldorsson, iar Robben n-a prins cadrul porţii după centrarea perfectă a lui Blind. Finalul primei părţi a mai adus un gol în poartă lui Cillessen. Acelaşi Sigurdsson a profitat de erorile din defensiva olandeză şi l-a învins pe portarul lui Ajax. Repriza secundă nu a însemnat altceva decât un chin continuu al naţionalei lui Guus Hiddink, care nu şi-a creat decât o ocazie, la lovitură de cap a lui Indi. Islanda putea câştiga la scor de neprezentare, însă Bodvarsson a trimis alături. După prima victorie din istorie în faţă Olandei, islandezii au maximum de puncte după trei partide, la fel ca cehii, pe care îi vor întâlni la Praga, la mijlocul lui noiembrie.

Olanda rămâne cu doar 3 puncte şi ocupă în acest moment locul 3 în grupa A.

Cehia, victorie lejeră în Kazahstan

Cehia este tot mai aproape de calificarea la Euro 2016. Naţionala lui Pavel Vrba a câştigat cu 4 la 2 în Kazahstan şi are 9 puncte din tot atâtea posibile în grupa preliminară.
Cehia a avut nevoie de mai puţin de un sfert de ora ca să deschidă scorul în Kazahstan. Şutul lui Dockal a dezgheţat tabela. Cehii au reuşit să-şi dubleze avantajul chiar înainte de pauză. Lafata a finalizat o acţiune superbă, care s-a încheiat cu gol. Scorul a căpătat proporţii după pauză. Dockal a păsat perfect, iar Krejci nu i-a dat nicio şansă portarului. Logvinenko a redus din diferenţă, la o eroare a defensivei adverse. Necid a refăcut însă repede diferenţa de trei goluri. În prelungiri, Logvinenko a mai înscris o dată pentru Kazahstan, care a pierdut cu 2 la 4 primul meci din istorie împotriva Cehiei. Trupa lui Pavel Vrba are maximum de puncte într-o grupa în care principalele rivale sunt Olanda şi Turcia.

Bosnia și Belgia, egalitate

Bosnia şi Belgia, principalele favorite din grupa B la calificarea la Euro 2016, au terminat nedecis. A fost 1 la 1 la Zenita, într-un meci cu numeroase ocazii de gol.
Belgia a avut iniţiativa în startul meciului cu Bosnia. Origi a fost la un pas de deschiderea scorului, cu o execuţie de fineţe. Nici Hazard nu a fost mai norocos, iar ocaziile s-au răzbunat. Dzeko a primit o pasă perfectă de la Pjanici, iar Bosnia a intrat în avantaj. Belgia a replicat imediat, însă şutul lui Vertongen a fost aparat de Begovic.

În partea secundă, Nainggolan a profitat de neatenţia portarului advers şi a readus egalitatea pe tabela. Bosnia a revenit în atac, dar Courtois a intervenit salutar la reluarea lui Dzenko. Ultima ocazie le-a aparţinut belgienilor. Mertens nu a găsit ţinta, iar meciul s-a terminat la egalitate, 1 la 1. După acest rezultat, Belgia a ajuns pe locul 3 în grupa B, în timp ce Bosnia se clasează pe 5.

Italia, meci greu cu Malta

Italia a câştigat greu meciul din Malta. Echipa lui Antonio Conte s-a impus cu 1 la 0 şi a ajuns pe locul 2 în grupa de calificare la Euro, la egalitate de puncte cu liderul Croaţia.

Naţionala Italiei şi-a menţinut procentajul maxim sub comandă lui Antonio Conte, după victoria cu 1-0 în faţă Maltei. Pe Ta'Qali Stadium, Squadra Azzurra a avut o prima oportunitate de gol prin Graziano Pelle. Colegul lui Florin Gardoş de la Southampton nu a mai ratat, însă, la ocazia următoare şi a devenit primul jucător care înscrie la debutul în naţionala Italiei după Alessandro Matri, în 2011.

Malta a rămas în 10 oameni după o decizie controversată a arbitrului Ovidiu Haţegan, care l-a eliminat foarte uşor pe Mifsud pentru un fault de joc asupra lui Florenzi. Echilibrul numeric a fost refăcut în partea secundă, când Bonucci a primit direct cartonaşul roşu pentru o intervenţie că ultim apărător în faţă lui Schembri. Ultima şansă de gol a aparţinut tot italienilor, care au şutat din nou în bară prin Giovinco. După această victorie, Antonio Conte a devenit primul selecţioner al Italiei care debutează cu patru victorii la rând după Azeglio Vicini, în 1987.

Iată rezultatele și marcatorii din meciurile de luni:

Grupa A

Kazahstan - Cehia 2-4

Au marcat: Logvinenko '84, '90+1 / Dockal '13, Lafata '44, Krejcí '56, Necid '88

Islanda - Olanda 2-0

Au marcat: Sigurdsson '10 (penalti), '42

Letonia - Turcia 1-1

Au marcat: Sabala '54 (penalti) / Kisa '47

Grupa B

Andorra - Israel 1-4

Au marcat: Lima '15 (penalti) / Damari '3, '41, '82, Hemed '90 (penalti)

Bosnia - Belgia 1-1

Au marcat: Dzeko '28 / Nainggolan '51

Ţara Galilor - Cipru 2-1

Au marcat: Cotterill '13, Robson-Kanu '23 / Laban '36

Grupa H

Croaţia - Azerbaidjan 6-0

Au marcat: Kramarici '11, Perisici '34, '45, Brozovici '45+2, Modrici '56 (penalti), Sadigov '61 (autogol)

Malta - Italia 0-1

A marcat: Pelle '23

Norvegia - Bulgaria 2-1

Au marcat: Elyounoussi '13, Nielsen '72 / Bodurov '43.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri