Jocurile Olimpice | Alin Petrache (COSR): Un țânțar nu te poate da la o parte de la câștigarea unei medalii

Data publicării:
alin petrache 28 04 19918600

Am discutat cu George Cosac (n.r. — președintele Federației Române de Tenis), voi discuta și cu Simona. Ea este o mare sportivă și nu cred că un țânțar de talia acelui Zika, mai ales că ne aflăm la sfârșitul toamnei, începutul iernii în Brazilia, o va mai deranja foarte tare. Dar cred că sunt foarte mulți sportivi care se pregătesc o perioadă lungă și un țânțar sau alte lucruri care se întâmplă în Brazilia nu te pot da la o parte de la câștigarea unei medalii atât de importante. Deocamdată nu sunt alți sportivi, nu am discutat cu nimeni. Am auzit doar ce a spus Simona”, a spus Alin Petrache, potrivit Agerpres.

Jucătoarea de tenis Simona Halep, numărul 5 mondial, a anunțat la 28 iunie, într-un interviu acordat agenției Reuters, că ar putea renunța la participarea la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro (5-21 august) de teama virusului Zika.

Oficialii americani din domeniul sănătății au concluzionat că infecțiile produse de virusul Zika la femeile gravide pot cauza microcefalie a fătului, care se caracterizează printr-un cap mic al copilului și duce la serioase probleme de dezvoltare.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a indicat că există un consens științific asupra faptului că Zika poate cauza Guillain-Barre, un sindrom neurologic rar, care poate provoca paralizie temporară la adulți.

Mai mulți jucători de golf, printre care Rory McIlroy, Vijay Singh, Adam Scott, Charl Schwartzel și Louis Oosthuizen s-au retras de la Jocurile de la Rio din cauza virusului amintit.

A 31-a ediție a Jocurilor Olimpice de vară se va desfășura în perioada 5-21 august la Rio de Janeiro (Brazilia).

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri