Lance Armstrong, interviu la Oprah: „Da, m-am dopat, totul este din vina mea”

Data publicării:
lance 20armstrong 20resized 20mfax 2021295 201 2029858-44404

El a răspuns „da” atunci când Oprah l-a întrebat dacă s-a dopat în timpul celor şapte victorii la Turul Franţei (1999-2005), într-un prim interviu acordat după ce a fost radiat pe viaţă din ciclism.

„Totul este din vina mea”, a spus el. Celebrul ciclist a precizat că i-ar fi fost imposibil să câştige şapte ediţii consecutive ale Turului Franţei (1999-2005) fără să se dopeze și a recunoscut că a făcut transfuzii sangvine, a luat testosteron, cortizon şi hormoni de creştere.

VIDEO. Urmăriți aici o parte din interviul acordat de Lance Armstrong

„Cocktailul meu era EPO, transfuziile şi testosteronul. La începutul carierei mele exista cortizon, iar apoi a început generaţia EPO, în anii '90”, a adăugat el.

Americanul a mai spus că nu şi-a forţat niciun moment coechipierii să se dopeze şi că niciodată nu a avut sentimentul că trişează. Lance Armstrong a precizat că nu s-a dopat la ediţiile Turului Franţei din 2009 şi 2010.

„Nu vreau să acuz pe altcineva, eu singur am luat aceste decizii şi stau astăzi aici pentru a recunoaşte şi pentru că regret. Oamenii au tot dreptul să se simtă trădaţi. Este vina mea. Unele personalităţi dispar complet, dar eu vreau să-mi petrec restul vieţii încercând să recâştig încrederea şi să-mi cer iertare apoi. Nu am simţit că trişez. Definiţia acestui cuvânt este a câştiga un avantaj asupra unui rival sau duşman. Nu am văzut lucrurile aşa. Am văzut totul ca pe o modalitate de lupta cu arme egale”, a spus Armstrong.

Armstrong a adăugat că în prezent este mult mai fericit decât era în acea vreme şi a precizat dacă va exista o comisie de reconciliere, va fi primul care va merge.

Uniunea Ciclistă Internaţională a anunţat, în luna octombrie 2012, că cele şapte titluri din Turul Franţei, după un raport al Agenţiei Antidoping Americane (USADA) în care rutierul texan era acuzat de dopaj sistematic.

USADA a întocmit un dosar cu peste 1.000 de pagini în cazul Lance Armstrong, care conţine probe evidente şi mărturiile unor foşti coechipieri ai rutierului, ce dovedesc că americanul crease un sistem complex de dopaj, la echipa la care era lider, US Postal.

Fostul sportiv este acuzat că a utilizat substanţe interzise, printre care EPO şi steroizi, precum şi transfuzii sanguine, de-a lungul carierei sale. Potrivit mărturiilor culese de USADA, mai mulţi coechipieri ai lui Armstrong s-au dopat în acelaşi timp cu liderul echipei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri