Prezentarea adversarelor Stelei din grupa E a Ligii Campionilor

Data publicării:
steaua chelsea tur arena nationala 4

Chelsea a încheiat sezonul trecut pe locul trei în Premier League şi a câştigat Liga Europa, după ce a trecut chiar de Steaua în optimile de finală ale competiţiei. În partida de la Bucureşti, Steaua s-a impus cu scorul de 1-0, dar a fost întrecută la Londra, scor 3-1.

În actuala ediţie de campionat, londonezii ocupă primul loc, cu şapte puncte în trei meciuri.

Chelsea a câştigat de patru ori titlul de campioană, de şapte ori Cupa Angliei şi patru ori Cupa Ligii Angliei. Pe plan internaţional, englezii au cucerit Liga Campionilor în sezonul 2011-2012, Liga Europa în sezonul trecut, Cupa Cupelor în 1970-1971 şi 1997-1998 şi Supercupa Europei în 1998-1999.

Chelsea Londra este antrenată din acest sezon de portughezul Jose Mourinho, care a revenit pe Stamford Bridge după ani. Printre vedetele formaţiei patronate de miliardarul rus Roman Abramovici se află portarul Petr Cech, fundaşul John Terry, mijlocaşii Frank Lampard şi Eden Hazard şi atacanţii Fernando Torres şi Samule Eto'o, acest din urmă transferat astăzi de la Anji Mahacikala.

Schalke 04 a terminat sezonul trecut pe locul patru în Bundesliga şi a eliminat formaţia elenă PAOK Salonic în play-off-ul Ligii Campionilor din acest sezon. Principalii jucători ai tehnicianul Jens Keller sunt fundaşul Benedikt Howedes, mijlocaşii Julian Draxler şi Jefferson Farfan şi atacanţii Klaas-Jan Huntellar şi Adam Szalai.

Gruparea din Gelsenkirchen a câştigat de şapte ori titlul de campioană, de patru ori Cupa Germaniei şi o dată Supercupa Germaniei. În plan internaţional, Schalke 04 a cucerit Cupa UEFA în 1996-1997.

Schalke a fost adversara Stelei în grupa J a Ligii Europa, în sezonul 2011-2012, steliştii înregistrând un rezultat de egalitate, 0-0, şi o înfrângere, 1-2.

FC Basel a câştigat în sezonul trecut campionatul Elveţiei, iar în actuala ediţie a Ligii Campionilor a trecut de Maccabi Tel Aviv (turul trei preliminar) şi Ludogoreţ Razgrad (play-off).

Basel este antrenată de fostul internaţional elveţian Murat Yakin, iar dintre jucători se remarcă portarul Yann Sommer, mijlocaşii Valentin Stocker şi Fabian Frei şi atacantul Marco Streller.

FC Basel a câştigat de opt ori titlul de campioană şi de patru ori Cupa Elveţiei.

Prima etapă se va disputa pe 17-18 septembrie, ultima rundă urmând să aibă loc pe 10-11 decembrie.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri