Simona Halep nu va juca în Fed Cup

Data publicării:
simona halep indian wells 2015 - guliver gettyimages

 


Din câte se pare, Simona nu va juca în Fed Cup. Surse apropiate sportivei susțin că ea va face anunțul la revenirea în țară. Misterul se va lămuri însă miercurea viitoare, 8 aprilie, atunci când va fi anunțată echipa ce va evolua în deplasare contra Canadei, în barajul pentru Grupa Mondială I a Fed Cup, programat în zilele de 18 și 19 aprilie.

Halep are mai multe motive pentru care nu vrea să participe la întâlnirea din Canada. În primul rând acuză o stare de oboseală, așa cum reiese și din interviul EXCLUSIV pe care l-a acordat pentru Digi Sport la Miami.

Apoi, nici Canada nu formează o grupare de top. Periculoasă da, dar puternică nu. În afara Eugeniei Bouchard, ocupanta locului 7 în lume, care de asemenea nu s-a decis până acum dacă va juca sau nu, nord-americancele nu mai au la dispoziție nicio jucătoare în Top 150.

Cel mai bine clasată, după Bouchard, este Gabriela Dabrowski (175 mondial). Cel mai probabil, în meciurile de simplu vor evolua pentru România Irina Begu (35 WTA) și Alexandra Dulgheru (72 WTA), mult mai valoroase decât sportivele din Canada.

Nu în ultimul rând, la doar o zi după ce se va fi terminat meciul din Fed Cup, la 20 aprilie, va începe un puternic turneu WTA, la Stuttgart, acolo unde Simona va fi cap de serie numărul 2. Halep ține să participe la competiția din Germania pentru că este un turneu la care poate acumula puncte, mai ales că anul trecut a fost eliminată din turul doi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri