STEAUA – SCHALKE 04. Cum se pot califica roș-albaștrii în primăvara europeană

Data publicării:
steaua suporteri arena nationala sursa foto digisport-1

 

Campioana României mai păstrează șanse de calificare în primăvara Europa League, ba chiar și în UEFA Champions League, chiar dacă acestea din urmă par mai degrabă fanteziste, scrie Digi Sport.

Aflată pe ultimul loc în Grupa E a UCL, trupa din Ghencea a acumulat doar două puncte după patru runde și este cea mai slabă din această serie. Tocmai de aceea, calificarea roș-albaștrilor mai departe depinde exclusiv și de ce rezultate va obține Basel, dar și Schalke până la finalul partidelor din această fază a competiției.

Steaua se clasează pe locul 3 și se califică în primăvara Europa League

Roș-albaștrii vor obține patru puncte din ultimele două partide, cu Schalke la București și cu Chelsea la Londra, iar elvețienii, tot cu cele două echipe, nu obțin niciun punct. Atunci Steaua ar acumula 6 puncte, iar Basel ar rămâne cu 5.

Elevii lui Reghecampf obțin maximum de puncte din ultimele două partide, în timp ce Basel ia maximum două puncte, din același număr de meciuri, ori Schalke nu o bate pe Basel acasă.

Mai există și varianta ca Steaua să mai acumuleze doar trei puncte, în timp ce Basel pierde ambele partide, dar în acest caz trebuie să o facă la scoruri mari, pentru că, în caz de egalitate între echipa noastră și elvețieni departajarea se va face la golaveraj, iar la acest capitol steliștii stau prost: 2-9, Steaua, față de 4-4, Basel.

Steaua se clasează pe locul doi și merge în primăvara Champions League

Roș-albaștrii vor câștiga ultimele două partide, cu Schalke și cu Chelsea, Basel va remiza de două ori, iar nemții nu-i vor învinge pe elvețieni la ei acasă în ultima rundă. Doar în acest caz, Steaua ar acumula 8 puncte, în timp ce Schalke și Basel ar rămâne cu 7.

Cinci calificări a reușit Steaua în primăvara europeană, toate însă în Europa League.

Clasamentul Grupei E

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri