Video David Popovici a obținut titlul de campion european la 200 de metri liber

Data actualizării: Data publicării:
david popovici inainte de a intra in bazin
David Popovici este campion european la 200 de metri liber în bazin scurt Foto: Profimedia Images

David Popovici este campion europan la 200 de metri liber în bazin scurt. Sportivul român în vârstă de 17 ani, care a făcut o impresie excelentă anul acesta la Jocurile Olimpice de la Tokyo, a câștigat medalia de aur la Campionatele Europene de la Kazan, cu timpul de 1:42.12, cea mai bună performanță personală în bazin scurt.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

La 17 ani, David Popovici își trece astfel în palmares primul său titlu continental la seniori, stabilind şi un nou record naţional la 17, 18 şi +19 ani.

Popovici a fost urmat în clasamentul final de doi olandezi, Luc Kroon (1 min 42 sec 20/100) şi Stan Pijnenburg (1 min 42 sec 51/100). Popovici fusese înregistrat cu cel mai bun timp şi în semifinale, 1 min 43 sec 08/100.

David Popovici a înotat pe culoarul patru, adică cel pentru favoritul cursei. Până la ultima lungime de bazin, a fost mereu în urma principalilor săi adversari, doi olandezi și un rus. Dar o explozie de forță pe ultimii metri ai cursei i-a dus tânărului de 17 ani primul lui aur la seniori.

„Ne-a surprins extraordinar de plăcut, chiar dacă știam la ce nivel este David. Bucuria este la fel de mare. Este o medalie frumoasă, e bine primită și de mult timp așteptată”, a declarat la Digi24 Camelia Potec, președinta Federației Române.

Medalia este și o dovadă că tânărul sportiv s-a recuperat după greșeala din semifinala de la 400 de metri liber, care l-a costat calificarea în finală. Atunci, David Popovici a crezut că a terminat, când de fapt mai avea două lungimi de bazin. A început din nou să înoate, dar nu a mai putut recupera diferența.

Citiți și: VIDEO „O mică eroare a unui mare campion”. Gafa care l-a costat pe David Popovici calificarea la finala de la Europenele de la Kazan

„David este un sportiv care știe de are de făcut. Când își stabilește obiective, se apucă de treabă. Lasă totul la o parte. Asta a făcut și după ce s-a întors din vacanța de după Jocurile Olimpice de la Tokyo. A spus că la Tokyo a câștigat un loc 4, dar că la Paris își dorește altceva”, a reamintit Camelia Potec.

Medalia lui David Popovici este primul titlu european pentru România în bazin scurt de când se organizează această competiţie, adică din 1991. E de asemenea, cea mai strălucitoare dintre cele câștigate de România la europenele din Rusia, dar nu e singura. Robert Glință a luat argint la 100 de metri spate și bronz, la 50 de metri spate.

Campionatele Europene de la Kazan reprezintă prima mare competiție pentru David Popovici, după Jocurile Olimpice de la Tokyo, acolo unde a fost la un pas de medalie în proba de 200 metri liber. Atunci, a terminat pe locul 4.

VIDEO. David Popovici, la revenirea în ţară de la Tokyo: „Am vrut să-i sperii pe americani, să le arăt un trailer despre ce vom face”

Tot sâmbătă, Robert Glinţă şi David Popovici s-au calificat în semifinalele probei de 100 m liber. Glinţă a fost înregistrat cu al şaptelea timp din serii, 46 sec 74/100, un nou record naţional, iar Popovici a fost al 15-lea, în 47 sec 30/100. Ei vor evolua sâmbătă seara în semifinale.

Vlad Stancu (16 ani) a fost al 12-lea în serii la 800 m liber, cu timpul de 7 min 48 sec 10/100, stabilind un nou record naţional al probei la categoriile de 16, 17, 18 şi 19+ ani, însă ratând calificarea în finală, scrie Agerpres.

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Orașul din România de care fuge toată lumea, deși chiriile încep de la 9 lei: "Au zis că nu mai pot sta în...
Digi FM
Florin Negruțiu dezvăluie strategia subtilă a lui Marcel Ciolacu în PSD și politica din spatele alegerilor...
Pro FM
Cât a avut de tras Celine Dion după ziua nunții! "Am mers la doctor. A trebuit să iau antibiotice vreo 3...
Film Now
Ben Stiller spune că a fost terifiat de recenziile îngrozitoare primite în urma lansării filmului „Zoolander...
Adevarul
Scene horror în centrul Londrei. Mai mulți cai plini de sânge și-au aruncat călăreții și au lovit mașini și...
Newsweek
VIDEO 25 de nave rusești staționează în Marea Neagră. Vestea bună: Nu au muniție și drone de atac
Digi FM
Fiica lui Catherine Zeta-Jones, o copie fidelă a mamei sale la 21 de ani. Carys strălucește în rochia mamei...
Digi World
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă...
Digi Animal World
Doi vulturi au fost duși la un centru de reabilitare după ce au fost găsiți beți. Cum au reușit păsările să...
Film Now
Antonio Banderas, impecabil pe covorul roșu la brațul lui Nicole Kimpel. Actorul și iubita lui cu 21 ani mai...