Cel mai lung gol din istoria fotbalului. Portarul unei echipe din Chile a înscris un gol după un șut din propria poartă

Data actualizării: Data publicării:
mingea de fotbal în plasa unei porți
Foto cu caracter ilustrativ: Profimedia Images

Portarul argentinian Leandro Requena a reușit să înscrie unul dintre cele mai neașteptate goluri din istoria fotbalului, în timpul unui meci în care echipa sa, Cobresal, a câștigat împotriva rivalei Colo-Colo, în prima ligă din Chile, scrie CNN.

Echipa sa conducea deja cu 2-0 în minutul 77 când Requena a efectuat ceea ce părea că este un banal șut din poartă. În mod nesperat, însă, portarul echipei adverse nu se afla în poarta sa, iar mingea a zburat pe lângă el și a intrat direct în poartă.

În încercarea de a opri mingea, portarul Brayan Cortes s-a împiedicat încercând să alerge după minge, în timp ce aceasta se îndrepta spre poartă. Imaginile au făcut rapid înconjurul rețelelor sociale.

Conform TNT Sports Chile, golul a fost înscris de la o distanță de 101 metri, iar dacă recordul va fi ratificat de Guinness, el ar putea fi cel mai lung din istoria fotbalului. Recordul actual este de 96,01 metri, stabilit de Tom King în 2021, în timpul unui meci între Newport County și Cheltenham Town, în a patra ligă engleză.

L-am întrebat pe Juan Silva, managerul clubului, dacă solicitarea pentru obținerea recordului va fi făcută și mi-a spus că în mod evident, da”, a declarat Requena pentru un post de radio local.

Acum așteptăm să vedem care a fost distanța într-adevăr. Silva mi-a spus că Federația l-a sunat să verifice lungimea terenului, ar fi de 150 de metri și un pic.

Dacă e așa, ar trebui ca lungimea golului să fi fost de peste 100 de metri. Adevărul este că sunt mulțumit de asta, mai mult decât de orice, personal, dar și pentru fotbalul chilian. Să intru în istoria cu un eveniment ca acesta mă face foarte fericit”, a spus Requena.

Portarul spune că altitudinea la care se află stadionul, peste 2.400 de metri peste nivelul mării, ar putea fi un factor pentru acest gol remarcabil.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri