EURO 2020. Italia, calificată greoi în sferturi. Austria i-a făcut față cu brio și a fost nevoie de prelungiri

Data actualizării: Data publicării:
federico chiesa in genunchi cu mainile in sus exprimandu-si bucuria ca a inscris in meciul italia austria din optimile de finala ale euro 2020
Tânărul Federico Chiesa (23 de ani) se bucură după ce a deschis scorul pentru Italia în prelungirile partidei cu Austria, disputate în optimile EURO 2020, pe stadionul Wembley din Londra Foto: Profimedia

Italia este a doua echipă ce se califică în sferturile de finală la EURO 2020, dar a avut nevoie de prelungiri pentru a învinge Austria cu 2 la 1, într-o partidă în care suspansul s-a păstrat până la fluierul final.

Toate cele trei goluri validate pe stadionul Wembley din Londra au venit în cele 30 de minute de prelungiri, după ce scorul a fost alb, 0 la 0, la încheierea celor 90 de minute regulamentare de joc. În minutul 65, însă, austriecii au fost pe punctul de a produce surpriza, numai că golul lui Marko Arnautovic a fost anulat pentru ofsaid, după consultarea sistemului VAR.

În prima repriză a prelungirilor, italienii au înscris două goluri și soarta partidei părea pecetluită, dar speranțele austriecilor au renăscut și s-au păstrat până la final, după ce Sașa Kalajdzic, intrat în joc în prelungiri, a reușit să marcheze un gol spectaculos în repriza a doua, în minutul 114.

Pentru Italia, au marcat Federico Chiesa (min. 95) şi Matteo Pessina (min 105).

Urmăriți aici live text de la desfășurarea partidei Italia - Austria din optimile de finală ale UEFA EURO 2020.

Austria, care a făcut parte din grupa C, ale cărei meciuri au fost găzduite și de Arena Națională din București, se calificase în optimi de pe locul al doilea, în timp ce Italia este considerată cea mai în formă echipă la acest campionat european, cotată cu șanse de a obține trofeul. Pentru Austria a fost o premieră calificarea în faza optimilor la un campionat european de fotbal.

În sferturile de finală, Italia va juca împotriva câştigătoarei din meciul Belgia – Portugalia, care se va juca la 2 iulie, la Munchen.

Tot sâmbătă, Danemarca a ajuns în sferturi trecând în optimi de Ţara Galilor, scor 4-0, la Amsterdam.

Programul optimilor de la EURO 2020

Mai sunt șase meciuri din optimile EURO 2020:

Duminică, 27 iunie

Olanda – Cehia, ora 19.00, la Budapesta

Belgia – Portugalia, ora 22.00, la Sevilla

Luni, 28 iunie

Croaţia – Spania, ora 19.00, la Copenhaga

Franţa – Elveţia, ora 22.00, pe Arena Naţională din Bucureşti

Marţi, 29 iunie

Anglia – Germania, ora 19.00, la Londra

Suedia – Ucraina, ora 22.00, la Glasgow.

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri