FOTO INTERVIU De la Steaua, în Liga Stelelor: Raul Rusescu va juca la FC Sevilla

Data publicării:
Raul Interviu

Iniţial, spaniolii au oferit 2 milioane de euro pentru atacantul roş-albaştrilor. În cele din urmă, cele două cluburi s-au înţeles pentru o sumă de transfer de 2,4 milioane de euro.

Cu toate că FC Sevilla a terminat sezonul trecut pe locul 9, Rusescu ar putea evolua din nou în Europa League, pentru că andaluzii au depus un dosar la Federaţia spaniolă de Fotbal pentru a lua locul Malagăi, echipă exclusă din competiţiile europene din cauza datoriilor.

FC Sevilla va fi prima experienţă internaţională pentru Raul Rusescu. Pe lângă Unirea Urziceni şi Steaua, golgheterul Ligii I a mai evoluat până acum la CSM Râmnicu VâlceaDunărea Giurgiu şi CS Otopeni.

Atacantul Stelei şi-a făcut fanii să plângă de bucurie de nenumărate ori. În sezonul 2012-2013, a marcat 21 goluri în Liga I şi 5 în Europa League.

În copilăria mea, totul era legat de fotbal

La 24 de ani, tribunele îi sunt la picioare. S-a născut într-o familie modestă, dintr-un cartier muncitoresc din Râmnicu Vâlcea. A început să joace fotbal la şase ani. „Nu ştiu dacă aveam tot ce-mi trebuia, dar aveam doar nebunie şi probabil puţin talent, dar îmi plăcea foarte mult să mă lupt pentru minge. A fost o perioadă frumoasă din copilărie”, îşi aminteşte golgheterul. „În copilăria mea, totul era legat de fotbal: şi în vacanţe, şi la şcoală, totul se rezuma la fotbal.

Fotbalistul de la Steaua spune cu modestie că îi datorează mult primului său antrenor. O întâlnire decisivă pentru cariera lui a fost şi cea cu Dan Petrescu. „A fost o întâlnire emoţionantă. Pentru prima dată eram faţă în faţă cu un membru al echipei naţionale. Ştiam că vrea să mă oprească la echipă... a fost dificil pentru mine. Dânsul se aştepta să fiu mai bine definit, mai atletic, dar am suplinit lipsa aceasta.

Deşi a călătorit mult şi acum locuieşte la Bucureşti, Raul Rusescu poartă în suflet oraşul în care s-a născut: „Râmnicu Vâlcea al copilăriei. Un oraş frumos, un oraş liniştit este cam ce-mi lipseşte acum. (...) De asta mă duc la Vâlcea, unde este mai liniştit. Este un judeţ frumos, cu atâtea locuri de vizitat, şi cred că ar trebui să aibă parte de mai multă publicitate.”

Râmnicu Vâlcea nu înseamnă doar fotbal pentru Raul Rusescu. Este şi locul în care şi-a cunoscut soţia, Roxana. De câte ori dă gol, îi mulţumeşte, sărutându-şi simbolic verigheta. „Este un semn de respect pentru soţia mea. Este cea mai importantă persoană din viaţa mea şi trebuie să-i mulţumesc într-un fel sau altul pentru asta”, spune Raul.

Ce le spune fotbalistul copiilor care urmăresc fiecare meci al său cu sufletul la gură şi care visează să devină cândva un alt Raul Rusescu? „Orice om din lumea asta are şanse atâta timp cât îşi doreşte, cât munceşte, cât face sacrificii. Când le face, are şanse”, mai spune Raul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri