Liga Europa: FCSB încheie Grupa G pe doi, după 1-2 cu Lugano

Data actualizării: Data publicării:
fcsb

Formaţia FCSB a fost învinsă, joi seară, pe Arena Naţională, cu scorul de 2-1, de echipa elveţiană Lugano, în ultima etapă a grupei G a Ligii Europa. Echipa lui Nicolae Dică încheie grupa pe locul doi, pe prima poziţie terminând Viktoria Plzen, care s-a impus cu 2-0, în deplasare, în faţa echipei Hapoel Beer Sheva. Plzen şi FCSB sunt calificate în 16-imile competiţiei.

ACTUALIZARE. Posibilii adversari pentru FCSB

FCSB a terminat pe locul 2 în clasamentul Grupei G a Ligii Europa şi nu va fi cap de serie la tragerea la sorţi a partidelor din 16-imile de finală ale Ligii Europa. Capi de serie vor fi câştigătoarele grupelor (Viktoria Plzen a câştigat grupa FCSB dar nu se mai pot întâlni în faza următoare), plus patru formaţii care vin de pe locul al treilea al grupelor Ligii Campionilor, cu cele mai multe puncte.

În urna capilor de serie vor fi echipele Villarreal, Dinamo Kiev, SC Braga, AC Milan, Atalanta, Lokomotiva Moscova, Viktoria Plzen, Arsenal Londra, Salzburg, Athletic Bilbao, Lazio, Zenit Sankt Petersburg, Atletico Madrid, ŢSKA Moscova, Sporting Lisabona şi RB Leipzig.

Cu excepţia formaţiei din Plzen, FCSB poate juca împotriva oricărei echipe de mai sus.

Tragerea la sorţi va avea loc luni, de la ora 14.00, la Nyon.

Partidele din 16-imi se vor disputa în dublă manşă, la 15 şi 22 februarie 2018.


Pe Arena Naţională, au marcat Gnohere '60 pentru FCSB, Daprela '4 şi Vecsei '32 pentru Lugano.

0-1: Bottani centrează de pe partea dreapta până în careu, un jucător al FCSB respinge până la Daprela, care înscrie cu un şut din vole la colţul lung de la aproximativ 20 de metri;

0-2: Vecsei primeşte o minge în centrul careului, scapă uşor de Larie şi înscrie din întoarcere;

1-2: Gnohere primeşte o minge pe partea dreaptă, avansează spre centru, de unde înscrie de la aproximativ 20 de metri, mingea fiind deviată de Golemici.

Au evoluat următoarele echipe:

FCSB: Vlad - Enache, Larie, Bălaşa, Morais – Ov. Popescu, Nedelcu – Golofca (Man '46), F. Tănase (Momcilovici '61), De Amorim (Gnohere '40) – F. Coman. Antrenor: Nicolae Dică.

Lugano: Da Costa - Yao (Bnou-Marzouk '87), Kovacic, Golemic, Daprelà - Milosavljevic, Piccinocchi (Sabbatini '41), Vecsei - Culina (Mihajlovic '74), Bottani, Mariani. Antrenor: Pierluigi Tami.

Cartonaşe galbene: Bălaşa '72, Nedelcu '72 / Kovacic '35, Da Costa '89

Meciul a fost arbitrat de o brigadă din Muntenegru, formată din Nikola Dabanovic (central), Milutin Djukic, Jovica Tatar (asistenţi), Milos Boskovic, Milos Savovic (adiţionali) şi Vladan Todorovic (rezervă).

Înainte de startul jocului s-a ţinut un minut de reculegere în memoria Regelui Mihai.

În cealaltă partidă din grupa G, Viktoria Plzen s-a impus cu scorul de 2-0. în deplasare, în faţa echipei Hapoel Beer Sheva. Au marcat Hejda '29 şi Horava '83.

Viktoria Plzen a încheiat grupa pe primul loc, cu 12 puncte. FCSB a terminat pe poziţia a doua, cu 10 puncte, Lugano pe locul trei, cu 9 puncte, şi Hapoel Beer Sheva pe 4, cu 4  puncte.


În mod normal, dacă este să ne luăm chiar după declarațiile pe care tehnicianul le-a dat după meciul cu Viktoria Plzen, acesta va miza pe Vlad, ținând cont de faptul că echipa este deja calificată. Totuși, Dică se gândește că Niță poate oferi mai multă siguranță echipei, iar cum meciul este unul important pentru FCSB, ar putea începe cu portarul de 30 de ani, scrie digisport.ro.

Dacă în poartă Dică urmează să se hotărască între Niță și Vlad, pe celelalte posturi nu are prea multe variante. Tehnicianul va avea la dispoziție doar 17 jucători, din cei 22 trecuți pe lista UEFA.

Cum Pleașcă nu este trecut pe lista UEFA, pe postul de fundaș dreapta va reveni Gabriel Enache, absent la ultimele două meciuri. Cuplul de fundaș centrali va fi format din Larie și Bălașa, ținând cont de faptul că Planic este accidentat.

La închidere, lângă Pintilii, va juca cel mai probabil Nedelcu, jucător menajat la meciul cu Juventus. Vârf împins va fi mai mult ca sigur Harlem Gnohere, care va fi ajutat de ”tripleta de aur”: Man, Tănase, Coman. Alte două soluții pentru linia ofensivă ar mai fi Golofca și De Amorim, dar cel mai probabil Dică îi va folosi după pauză.

Cum ar putea arăta FCSB, în meciul cu Lugano: Vlad - Enache, Bălașa, Larie, Morais - Popescu, Nedelcu - Golofca, Tănase, De Amorim - Coman

Lotul FCSB pentru meciul cu Lugano:

Portari: Florin Niță, Andrei Vlad

Fundași: Ionuț Larie, Mihai Bălașa, Junior Morais, Marko Momcilovic

Mijlocași: Gabriel Enache, Mihai Pintilii, Dragoş Nedelcu, Lucian Filip, Ovidiu Popescu, Cătălin Golofca, William De Amorim, Florin Tănase

Atacanți: Dennis Man, Harlem Gnohere, Florinel Coman

Conducerea FCSB a hotărât ca meciul cu Lugano să se dispute cu acoperișul tras. Organizatorii așteaptă în jur de 15.000 de suporteri pe Arena Națională.

RATB prelungește pentru fani programul unor mijloace de transport

Conducerea RATB a decis să prelungească programul de circulație pe liniile din jurul Arenei Naționale, cu ocazia meciului dintre FCSB și Lugano.

„În aceste condiții, mijloacele de transport ale liniilor 1, 10, 40, 46, 55, 56, 86 și 104 vor avea programul prelungit până la defluire. Menționăm că spectatorii vor avea la dispoziție și autobuzele liniilor de noapte”, se arată într-un comunicat remis de RATB.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri