Noul salariu al lui Messi, record istoric în fotbal

Data publicării:
FC Barcelona v Valencia CF - La Liga
Foto: Guliver/GettyImages

Barcelona şi Messi s-au pus de acord asupra unui nou contract. După ce contestaţia privind fraudarea fiscului spaniol va primi un răspuns la finalul acestei luni, cele două părţi se vor aşeza la masa negocierile şi îşi vor pune semnătura pe noua înţelegere, scrie digisport.ro.

FC Barcelona v Valencia CF - La Liga
Foto: Guliver/GettyImages

Contractul e unul cu adevărat uriaş, argentinianul urmând a primi 41 de milioane de euro/an, cel mai mare salariu al unui fotbalist, din istorie.

Motivul pentru care încă nu s-a semnat încă un nou contract? Condamnat, în luna iulie a anului trecut, alături de tatăl său, Jorge, la 21 de luni de închisoare pentru fraudarea fiscului spaniol cu 4,16 milioane de euro între 2007 și 2009, Messi a făcut apel la decizia înaltei curți din Barcelona. Contestația făcută de către jucătorul Barcelonei și tatăl să urmează să fie judecată, pe 20 aprilie, la o zi după returul cu Juventus din Champions League, de pe Camp Nou și cu trei zile înainte de cel de-al doilea El Clasico din acest sezon, care va avea loc pe Santiago Bernabeu. Imediat după, părţile vor parafa noul contract.

Messi are acum un salariu de 22,8 milioane de euro, iar ultima ofertă a Barcelonei - acceptată - a fost de 41 de milioane de euro. Conform As, înţelegerea va fi valabilă până la finalul stagiunii 2021-2022, astfel că argentinianul va primi în următoarele cinci sezoane nu mai puţin de 205 milioane de euro.

Messi se află la Barcelona încă din 2001, când avea numai 14 ani, şi a debutat în 2004 pentru prima echipă.

40 de milioane de euro/an primeşte Tevez la Shanghai Shenhua, el fiind cel mai bine plătit jucător din lume. Messi îl va depăşi, graţie noului contract

41 de goluri are argentinianul în acest sezon, în toate competițiile. În La Liga, Messi a marcat 25 de goluri și este golgheterul competiției, fiind urmat de Luis Suarez cu 23 de reușite și Cristiano Ronaldo cu 19.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri