O parte din pachetul financiar primit de Messi de la PSG este compus din titluri digitale tip criptomonede

Data publicării:
messi psg
Sursa foto: PSG/Facebook

Lionel Messi a primit la semnarea contractului cu Paris Saint Germain (PSG) o plată în "fan tokens" - titluri digitale asemănătoare cu criptomonedele, emise de anumite companii în numele cluburilor de fotbal, scrie Reuters.

În cazul lui PSG și Messi, este vorba de "fan tokens" emise de Socios.com, furnizorul clubului francez.

Lionel Messi, în vârstă de 34 de ani, a semnat marți un contract pe doi ani cu PSG, după ce a părăsit Barcelona.

PSG a anunțat într-un comunicat că pachetul financiar de instalare al lui Messi include "fan tokens", dar nu a specificat la cât se ridică valoarea acestora, menționând doar că este vorba despre "un număr mare". Totodată, clubul parizian nu a dezvăluit detalii despre pachetul financiar oferit lui Messi.

"Fan tokens" sunt un tip de criptomonede care permit deținătorilor să voteze în cazul deciziilor, majoritatea mici, legate de clubul preferat. Printre cluburile de fotbal care au lansat "fan tokens" în 2021 se află și Manchester City sau AC Milan.

Precum alte criptomonede faimoase, ca Bitcoin, "fan tokens" pot fi trazacționate. Ele împartășesc cu criptomonedele tendința de fluctuații puternice și instituțiile de reglementare financiară au avertizat investitorii în privința lor.

PSG a anunțat că volumul tranzacțiilor de "fan tokens" a fost ridicat după ce au apărut zvonuri privind sosirea lui Messi la club. Fluctuația prețurilor "fan token-urilor" are rareori legătură cu performanțele clubului.

Token-ul PSG, care are o valoare de piață de 52 de milioane de dolari, a crescut cu 130% în doar cinci zile după apariția zvonurilor legate de sosirea lui Messi. Marți, tolken-ul PSG a atins prețul record de 60 de dolari, ulterior scăzând la 40 de dolari, potrivit site-ului CoinMarketCap.

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri