Preliminariile EURO 2020. Cum arată clasamentul din grupa României și ce șanse de calificare mai avem

Data publicării:
UEFA EURO 2020 Launch Event
Foto: Getty Images

România este pe locul al treilea în grupă, cu trei meciuri înainte de finalul campaniei de calificare la EURO 2020. Tricolorii sunt la un punct în urma Suediei, care a făcut scor în Malta. În Norvegia, Spania a ratat victoria în prelungiri, după un penalty primit de gazde.

La Oslo, Spania a fost aproape de victoria care să îi aducă matematic calificarea. La Roja a condus în Norvegia după un gol înscris de Saul imediat după pauză. Norvegienii şi-au salvat speranţele în prelungiri: au egalat din penalty în minutul 92 şi vin la Bucureşti cu şanse de calificare.  În partida de la Oslo, Sergio Ramos a devenit jucătorul cu cele mai multe partide la naţionala Spaniei – 168.

În Malta, Suedia s-a impus la scor şi şi-a păstrat poziţia a doua în clasamentul grupei, la un punct în faţa României. Danielson, Larsson - din două penalty-uri - şi un autogol al maltezilor au adus victoria nordicilor, scor 4-0.

Marţi, Norvegia vine la Bucureşti, iar suedezii rămân pe propriul teren pentru o confruntare vitală cu Spania.

România s-a impus, sâmbătă, în deplasare în faţa echipei Insulelor Feroe, scor 3-0 (goluri Puşcaş ’74, Mitriţă ’83 şi Keşeru ‘90+4).

Etapa următoare a grupelor vor avea loc marţi, 15 octombrie, fiind programate următoarele partide:

România – Norvegia

Suedia – Spania

Insulele Feroe – Malta.

Clasamentul grupei F este următorul:

1. Spania – 19 puncte,

2. Suedia – 14 puncte,

3. România – 13 puncte,

4. Norvegia – 10 puncte,

5. Malta – 3 puncte,

6. Insulele Feroe – niciun punct

Ce șanse de calificare mai are România

Considerând că Spania este ca și câștigătoarea Grupei F, lupta pentru poziția secundă în clasament se va da între România, Suedia și Norvegia.

Astfel, cu trei runde rămase de disputat, dacă Spania va acumula maximum de puncte, atunci tricolorii pot ajunge la EURO 2020, dacă mai adună patru puncte din partidele cu Norvegia și Suedia, însă condiția este ca neapărat să îi învingem pe ultimii. Luăm în calcul și că nordicii vor învinge Malta și Feroe, scrie digisport.ro.

Dacă vom înregistra un rezultat de egalitate cu Norvegia și vom învinge Suedia la cel puțin două goluri diferență, atunci vom avea asigurat locul 2 în Grupa F.

România ar ajunge astfel la 17 puncte, la egalitate cu Suedia și Norvegia. Va conta atunci golaverajul în partidele disputate între cele 3, unul care ne avantajează în fața Suediei doar dacă învingem la minimum două goluri diferență.

Rezultatele directe înregistrate până acum între Suedia, Norvegia și România:

  • Norvegia - Suedia 3-3
  • Suedia - Norvegia 1-1
  • Suedia - România 2-1
  • Norvegia - România 2-2
  • România - Norvegia (15 octombrie, 21:45)
  • România - Suedia (15 noiembrie, 21:45)

Editare web: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri