FOTO & VIDEO. Momentul emoționant în care zeci de mii de copii cântă Imnul României, la meciul cu Norvegia

Data actualizării: Data publicării:
20191015212506_OGN_5694-01
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Aproximativ 30.000 de copii și însoțitori au fost prezenți, marți seară, pe Arena Națională, la meciul România-Norvegia, din grupa F de calificare la EURO 2020. Un moment emoționant a fost atunci când aceștia au intonat „Deșteaptă-te, române!”, alături de tricolori.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

30.038 de copii sub 14 ani și însoțitori și-au anunțat prezența la meciul România-Norvegia, care a început marți, de la ora 21:45, pe Arena Națională.

Evenimentul inedit vine ca urmare a unei sancțiuni a UEFA, care a pedepsit naționala României cu disputarea unui joc cu porțile închise în urma incidentelor de la meciurile cu Spania (1-2) și Malta (1-0), din luna septembrie. Atunci, au existat scandări xenofobe, au fost aruncate torțe în teren, iar câțiva suporteri au pătruns pe suprafața de joc.

Totuși, forul european a permis Federației Române de Fotbal să aducă la stadion copii sub 14 ani din cadrul instituţiilor de învăţământ preşcolare sau şcolare, publice sau private, din cadrul academiilor şi şcolilor de fotbal, precum şi legiitimaţi la cluburi cu grupe de copii şi juniori. Fiecare grup de 10 copii trebuie însoţit de un cadru didactic sau de un antrenor.

Mai jos, o fotogalerie cu imagini furnizate de agenția InquamPhotos (fotograf: Octav Ganea).

Foto: InquamPhotos/Octav Ganea
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

România doboară un record la meciul cu Norvegia

În urma meciului cu Norvegia, România va doborî un record în privinţa numărului de spectatori la o partidă UEFA la care este permis exclusiv accesul copiilor.

Cea mai mare prezenţă din toate timpurile la un astfel de joc a avut loc în acest sezon, la meciul Partizan Belgrad-AZ Alkmaar, din Europa League, când au fost prezenţi 22.000 de copii sub 14 ani şi însoţitorii lor.

La ora transmiterii acestei știri, echipa națională de fotbal a României evoluează împotriva Norvegiei, în runda a opta a grupei F de calificare la Campionatul European din 2020. La pauză, cele două naționale se află la egalitate, scor 0-0.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri