Galerie Foto Povestea înotătorului chinez fără brațe care a stabilit recorduri și a câștigat 4 medalii de aur la Tokyo

Data publicării:
Zheng Tao
Zheng Tao, la Jocurile paralimpice de la Tokyo FOTO: Profimedia Images

Înotătorul chinez Zheng Tao, participant la Jocurile paralimpice de la Tokyo, a câștigat simpatie și admirație în toată lumea, după ce a stabilit recorduri și a câștigat patru medalii de aur, în ciuda faptului că nu are brațe.

„Fata mea, uită-te la mine - pot înota atât de repede, deși nu am brațe!", i-a spus fiicei sale într-un mesaj video, după o cursă.

Zheng, care și-a pierdut brațele după ce s-a electrocutat în copilărie, a dominat la probele de freestyle, spate și fluture. Toate victoriile sale individuale au stabilit recorduri paralimpice, relatează BBC.

Zheng Tao, la Jocurile paralimpice de la Tokyo FOTO: Profimedia Images
Zheng Tao, la Jocurile paralimpice de la Tokyo FOTO: Profimedia Images

Finala de 50 m liber de miercuri - în urma căreia a stabilit un nou record - a fost sărbătorită în mod special pe rețelele sociale chineze, fiind medalia cu numărul 500 câștigată de China la Jocurile paralimpice.

După ce a câștigat cursa, Zheng a declarat: „Este ultima mea cursă la Tokyo 2020.... Dar cred că aceasta a fost una dintre cele mai bune curse ale mele din toate timpurile”.

Luni, sportivul din provincia Yunnan a stabilit un record mondial în finala de 50 m spate, cu un timp de 31,42 secunde. După victorie, el a vorbit cu fiica de doi ani în fața camerei, într-un moment cu o încărcătură emoțională deosebită.

Neavând mâini, pentru startul în această cursă el este obligat să apeleze la un artificiu și se prinde cu gura de un cearșaf.

Cei care l-au urmărit online au fost uimiți de forța lui și îl consideră o sursă o inspirație.

Zheng s-a antrenat pentru Jocurile de la Tokyo înotând cel puțin 10 km în fiecare zi. A început să facă sport la vârsta de 13 ani și a debutat în înotul internațional șase ani mai târziu, la Campionatele Mondiale din Olanda.

A câștigat primul său aur paralimpic la Londra 2012, la proba de 100 m spate.

Până în prezent, el a obținut nouă medalii paralimpice.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri