Simona Halep NU a fost declarată jucătoarea anului. Critici aprinse la adresa WTA

Data actualizării: Data publicării:
Simona Halep tenis
Foto: Guliver/Getty Images

Cu toate că a avut un an excelent, a fost cea mai constantă jucătoare din top 10 și a reușit să ajungă pe primul loc mondial, Simona Halep nu a fost declarată jucătoarea anului de către WTA. Titulatura i-a revenit jucătoarei spaniole Garbine Muguruza, însă decizia a stârnit numeroase critici din partea specialiștilor.

Simona Halep tenis
FOTO: Guliver/Getty Images

LIVE TEXT Halep - Wozniacki, AZI, la Digi Sport 2. Meciul pentru calificarea în semifinale

„Poate că WTA nu a aflat, dar sezonul nu s-a terminat. Cu toate acestea, într-unul dintre cei mai entuziasmanți și volatili ani de tenis, WTA deja a ales Jucătoarea anului, înainte de ultimul turneu al sezonului. Presupunem că trebuie să îi spunem felicitări câștigătoarei, Garbine Muguruza”, notează jurnalistul Peter Bodo, de la ESPN.

Și analistul Mary Carillo critică decizia WTA, afirmând că WTA s-a grăbit să anunțe Jucătoarea anului: „Anul trecut, bătălia la ATP pentru primul loc s-a dat în ultimul meci și a fost un lucru grozav. Anul acesta, are loc un scenariu asemănător în clasamentul feminin. Cum poți vota Jucătoarea Anului, când anul nu s-a terminat și clasamentul încă nu este definitivat?”

„Nu este ca și când Muguruza, numărul 2 mondial, ar fi dominat anul. A câștigat Wimbledonul, dar a câștigat doar două titluri anul acesta. Ostapenko a câștigat la Roland Garros și are și ea două titluri. De ce nu ea? Apoi este Simona Halep, care nu a câștigat vreun Slam, dar a jucat o finală, a câștigat un turneu Premier 5 la Madrid și acum este pe primul loc”, mai notează ESPN.

Jurnaliștii mai scriu că lupta se va da între Muguruza și Halep, mai ales dacă una dintre ele va câștiga Turneul Campioanelor. „Dacă Halep va câștiga în Singapore, mai ales dacă o va bate pe Muguruza, WTA va fi luat o decizie prostească. Șansele Muguruzei sunt slabe, mai ales după ce a fost spulberată de numărul 3 mondial, Karolina Pliskova, în două seturi (6-2,6-2).”

„Numind-o prematur pe Muguruza jucătoarea anului, WTA pune și mai multă presiune pe jucătoarea spaniolă. Și își riscă credibilitatea”, mai observă ESPN.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri