Ana Bogdan, învinsă de Garbine Muguruza în semifinale la Monterrey

Data publicării:
ana bogdan
Foto: Gulver/GettyImages

Jucătoarea română de tenis Ana Bogdan a fost învinsă de spaniola Garbine Muguruza, principala favorită, cu 6-0, 7-5, sâmbătă, în semifinalele turneului WTA de la Monterrey (Mexic), dotat cu premii totale de 226.750 dolari.

Bank of the West Classic - Day 4
FOTO: Guliver/Getty Images

Bogdan (25 ani, 90 WTA), a şasea favorită, s-a înclinat după o oră şi 21 de minute, în faţa numărului trei mondial, potrivit Agerpres.

Ana Bogdan şi-a egalat cu acest prilej cea mai bună performanţă din carieră, semifinalele unui turneu WTA, realizată prima oară anul trecut la Bucureşti.

Românca a făcut un prim set foarte slab, cu multe greşeli, şi Muguruza (24 ani) l-a câştigat la zero în doar 27 de minute.

Bogdan a evoluat mult mai bine în setul secund, când a condus cu 2-0, 3-1, 4-2, dar apoi şi-a pierdut avantajul, iar în cele din urmă a cedat cu 5-7.

Ana Bogdan a reuşit 4 aşi, dar a comis şi 5 duble greşeli, a avut 14 winners şi a făcut 11 erori neforţate. Muguruza a realizat 3 aşi, a avut 3 duble greşeli, a reuşit 15 winners şi a comis 8 erori neprovocate.

Ana Bogdan va primi un cec de 11.300 dolari şi 110 puncte WTA pentru participare.

În finală, Muguruza o va înfrunta pe unguroaica Timea Babos, a patra favorită, care a dispus în penultimul act de americanca Sachia Vickery, cap de serie numărul şapte, cu 1-6, 6-2, 6-2.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri