Australian Open: Simona Halep a fost învinsă în proba de dublu și părăsește turneul din primul tur

Data actualizării: Data publicării:
Simona Halep se pregătește să servească într-un meci de la Australian Open 2021
Simona Halep , la Australian Open Foto Profimedia Images

Simona Halep s-a oprit în primul tur la Australian Open, în proba de dublu, în care a făcut pereche cu tânăra australiancă de 16 ani Charlotte Kempenaers-Pocz. Cele două au fost învinse, joi dimineață, în două seturi, 4-6, 5-7, de cuplul australian Arina Rodionova/Storm Sanders.

Simona Halep și Charlotte Kempenaers-Pocz au primit un wildcard din partea organizatorilor turneului pentru a intra în primul tur al tabloului de dublu de la Australian Open. Simona Halep a ales să concureze cu adolescenta de 16 ani la sugestia antrenorului ei, Darren Cahill.

Cele două au avut o evoluție curajoasă, în primul set pierzând doar un singur game pe propriul serviciu, chiar primul, dar având cifre bune la procentul primului serviciu (76%) sau la punctele câștigate pe servicul doi (71%).

Setul doi a fost unul chiar mai bun pentru Halep și Kempenaers-Pocz, ele reușind să facă două break-uri și să ducă scorul la 5-1. De aici însă, Rodionova și Sanders s-au concentrat mai bine și au câștigat toate celelalte 6 game-uri, adjudecânduși setul cu 5-7, și implicit și meciul.

Tot joi dimineață a părăsit competiția de dublu și Mihaela Buzărnescu, alături de partenera ei Ankita Raina, care au fost învinse în două seturi, 3-6, 0-6, de perechea australiană Olivia Gadecki/Belinda Woolcock, beneficiare ale unui wildcard din partea organizatorilor.

Irina Begu şi argentinianca Nadia Podoroska au fost întrecute în primul tur de cuplul croato-sârb Darija Jurak/Nina Stojanovic, cu 6-0, 5-7, 6-2, după o oră şi 52 de minute. De remarcat că Begu a fost învinsă de Stojanovic şi în primul tur la simplu.

Dacă primul set a fost fără istoric, Begu şi partenera sa au fost conduse cu 3-1 în actul al doilea, au revenit şi au egalat, iar la 5-4 pentru adversare au reuşit să răstoarne situaţia cu trei ghemuri consecutive (5-7), restabilind egalitatea la seturi. În decisiv, echilibrul s-a păstrat doar în primele patru ghemuri, după care Jurak şi Stojanovic au reuşit o serie de patru ghemuri, câştigând cu 6-2.

Perechile învinse s-au ales cu cecuri de 30.000 de dolari şi 10 puncte WTA.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri