Sari la conținut

Garbine Muguruza despre meciul cu Simona Halep: E o adversară puternică

Garbine Muguruza, nr. 6 WTA, pe care Simona Halep o va înfrunta duminică seara, în finala de la Cincinnati, spune că românca este o adversară puternică și cu experiență.

Simona Halep și Garbine Muguruza s-au mai întâlnit de trei ori, Muguruza câştigând ambele întâlniri pe hard - în 2014, în turul al doilea al turneului de la Wuhan, scor 2-6, 6-2, 6-3, şi în 2015, în Fed Cup, scor 6-4, 6-3. Halep are ultima victorie, în 2015, în optimi, la Stuttgart, scor 3-6, 6-1, 6-3.

N-am mai jucat de mult cu Halep, dar ea joacă foarte bine. E puternică, are experiența multor meciuri, am urmărit-o un pic zilele acestea. Deci...un competitor dur, serios”, a declarat Garbine Muguruza în exclusivitate pentru Digi Sport.

Întrebată despre meciul din România, din Fed Cup, împotriva Simonei Halep, pe care spaniola a reușit să-l câștige, Muguruza a explicat că meciurile din Fed Cup sunt cu totul altceva.

„În Fed Cup a fost un meci complet diferit. Jucam în România, erau mulți fani, fani români, întotdeauna la Fed Cup este altfel. Dar a fost un meci bun, totodată dificil...”, a spus nr. 6 WTA înainte de a conchide că finala de la Cincinnati „va fi un meci incitant, chiar dacă Simona câștigă”.

Și Simona Halep a fost întrebată de Digi Sport cum vede meciul pe care îl joacă sâmbătă seara împotriva Garbinei Muguruza, meci care are o miză cu atât mai mare cu cât, dacă îl câștigă, Halep va deveni prima jucătoare de tenis din România care ajunge nr. 1 mondial. 

Trebuia să-mi amintești că m-a bătut de două ori pe hard? Poate mâine (duminică - n.r.) e rândul meu, cine știe... O să încerc să lupt și dacă pot să câștig, voi fi foarte fericită cu titlul”, a spus Simona.

Pentru Haleo, finala de la Cincinnati va fi a patra din acest an, după cele de la Madrid, Roma și Roland Garros și prima pe care nu o joacă pe zugră.

Am foame de trofee în acest an, va fi o mare provocare mâine (duminică - n.r.) și o mare oportunitate pentru mine. Va fi un meci foarte greu, eu campioană de Grand Slam, va trebui doar să vin aici și să dau tot ce pot”, a mai spus Halep, care are un singur titlu în 2017, cel obținut la Madrid.

Citiţi şi: 

Ce spun Simona Halep și Darren Cahill despre calificarea în finală la Cincinnati și meciul cu Muguruza

C. T. Popescu: Urmează o finală memorabilă la Cincinnati