Madison Keys a câștigat turneul de la Cincinnati

Data actualizării: Data publicării:
Western & Southern Open - Day 9
Foto: Guliver/GettyImages

Madison Keys (18 WTA) este noua campioană a turneului de la Cincinnati, în 2019, după ce a învins-o în finală pe Svetlana Kuznetsova (153 WTA), scor 7-5, 7-6 (5), duminică seară.

Madison Keys este cea care a eliminat-o la Cincinnati 2019 pe finalista de anul trecut, Simona Halep, în faza optimilor de finală.

Madison Keys a avut parte de o revenire excelentă în primul set. Rusoaica Svetlana Kuznetsova, 34 de ani, a condus cu 5-3 și a fost la două puncte de câștigarea setului, însă sportiva din Statele Unite ale Americii a câștigat patru jocuri consecutive, adjudecându-și primul set.

În actul secund, jocul a fost la fel de echilibrat, acesta decizându-se în tie-break, unde Madison Keys s-a impus cu 7-5.

Astfel, Madison Keys și-a adjudecat turneul de la Cincinnati 2019. Pentru sportiva de 24 de ani este al doilea titlu din 2019, după cel obținut la Charleston.

Madison Keys mai are alte trei trofee în palmares, câștigate la Stanford, Birmingham și Eastbourne.

În urma rezultatului de la Cincinnati, Madison Keys urcă de luni în top 10 WTA, ocupând poziția a zecea. La vârful ierarhiei, nu s-au produs schimbări: Naomi Osaka este urmată de Ashleigh Barty, Karolina Pliskova și Simona Halep. Elina Svitolina urcă pe locul 5, în timp ce Kiki Bertens coboară pe 7. În top 10 mai sunt Petra Kvitova (6), Serena Williams (8) și Aryna Sabalenka (9).

Citiți și:  Marile surprize de la Cincinnati 2019. Nimeni din top 10 în finală

Sursa: Mediafax

Editare web: George Costiță

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri