Marile surprize de la Cincinnati 2019. Nimeni din top 10 în finală

Data actualizării: Data publicării:
svetlana kuznetsova finala cincinnati 2019
Svetlana Kuznetsova Foto: Guliver/Getty Images

Prima mare surpriză a turneului Cincinnati 2019 a fost eliminarea deținătoarei trofeului, olandeza Kiki Bertens, încă din turul al doilea. Competiția, la care Simona Halep a avut primul meci miercuri, a fost marcată de retragerea unor sportive importante, dar și de alte rezultate surprinzătoare înregistrate încă din fazele timpurii ale turneului, care au continuat apoi până spre finală.

ACTUALIZARE. Turneul de la Cincinnati nu se dezminte. Surprize au fost până în fazele finale ale competiției. Astfel, nr. 2 mondial, australianca Ashleigh Barty, 23 de ani, a fost eliminată în semifinale de rusoaica Svetlana Kuznetsova, nr. 153 WTA. În vârstă de 34 de ani, fostă câștigătoare de US Open și Roland Garros, Svetlana Kuznetsova este într-o revenire de formă, după ce în îndelungata ei carieră a ajuns la un moment dat pe locul 2 WTA.

Sportiva din Rusia s-a impus categoric în fața locului 2 mondial și a principalei favorite de la turneul nord-american. Kuznetsova a învins-o pe Barty după o partidă care a durat aproximativ o oră și cinci minute: scor 6-2, 6-4.

În urma acestui rezultat, Naomi Osaka va rămâne lider mondial și în clasamentul WTA care va fi actualizat luni. În cazul în care Barty s-ar fi impus, australianca ar fi avut șansa de a-și recăpăta poziția de lider în ierarhia feminină.

Western & Southern Open - Day 8
Ashleigh Barty Foto: Guliver/Getty Images

ACTUALIZARE. Ashleigh Barty - Svetlana Kuznetsova și Sofia Kenin - Madison Keys sunt semifinalele de la Cincinnati 2019. Careul de ași a fost completat de cea care a eliminat-o pe Simona Halep, americanca Madison Keys, nr. 18 WTA, care a învins-o vineri seară pe „veterana” Venus Williams, 39 de ani, nr. 65 WTA, după un meci încheiat în două seturi, 6-2, 6-3.

ACTUALIZARE. Liderul mondial, Naomi Osaka, s-a accidentat în partida cu Sofia Kenin și a abandonat în setul decisiv. După ce a pierdut în primul set cu 4-6, japoneza reușise o revenire senzațională în setul al doilea, pe care l-a câștigat cu 6-1. În setul decisiv, după primul game, câștigat de Kenin, a intervenit accidentarea la genunchi a lui Osaka. A primit îngrijiri medicale mai bine de 10 minute, a intrat apoi pe teren bandajată încercând să continue partida, dar după ce a servit de două ori, nu s-a putut mișca și a renunțat, la scorul de 0-2 în setul al treilea.

Sofia Kenin, 20 de ani, locul 22 WTA, ajunge astfel în semifinalele competiției de la Cincinnati 2019 și va juca cu Venus Williams sau Madison Keys. Va fi, prin urmare, o semifinală americană în Ohio.

ACTUALIZARE vineri, 16 august. După eliminarea Simonei Halep în optimi, încep surprizele din sferturi: Karolina Pliskova, nr. 3 WTA, cea care teoretic avea ocazia să treacă în fruntea clasamentului mondial la acest turneu, a fost eliminată vineri de Svetlana Kuznetsova, nr. 153 WTA.  Rusoaica de 34 de ani, pe care Simona Halep o învingea săptămâna trecută la Toronto, a câștigat în fața Karolinei Pliskova din Cehia după un meci de două ore și un sfert, încheiat cu set decisiv: 3-6, 7-6, 6-3. 

Svetlana Kuznetsova va juca în semifinale cu australianca Ashleigh Barty, nr. 2 mondial.

ACTUALIZARE. Părăsesc competiția în faza optimilor și Simona Halep, nr. 4 WTA, și Elina Svitolina, nr. 7 WTA.

Simona Halep, numărul patru mondial, a fost învinsă de americanca Madison Keys, cu 6-1, 3-6, 7-5, joi, în optimile de finală ale turneului WTA de la Cincinnati (Ohio/SUA).

În ceea ce o privește pe Elina Svitolina, ea a pierdut în fața tinerei Sofia Kenin, nr. 22 WTA, cu 3-6, 6-7.

Ca urmare, Simona Halep, care a pierdut puncte în clasamentul WTA, își păstrează locul 4, singura care o putea depăși fiind Svitolina.

Primele trei jucătoare din clasament, Naomi Osaka, Ashleigh Barty și Karolina Pliskova s-au calificat în sferturile de finală.

ACTUALIZARE. A mai căzut un „cap” la Cincinnati. Americanca Sloane Stephens, nr.10 WTA, a fost umilită în fața propriilor suporteri de nr. 153 mondial, rusoaica Svetlana Kuznetsova. După nici o oră de joc (53 de minute), scorul a fost 6-1, 6-2.

În sferturi, Svetlana Kuznetsova o va înfrunta pe Karolina Pliskova, nr. 3 WTA.

În cursa de la Cincinnati a mai rămas încă o „veterană”, în afară de Kuznetsova, care are 34 de ani: Venus Williams, 39 de ani, nr. 65 mondial, care a învins-o în optimi pe croata Donna Vekic, nr. 26 WTA, după trei seturi: 2-6, 6-3, 6-3.

Astfel, dacă va trece de Madison Keys (24 de ani - locul 18 WTA) în optimi, Simona Halep va juca împotriva lui Venus Williams.

ACTUALIZARE joi, 15 august. Încă o surpriză la Cincinnati 2019. Belarusa Aryna Sabalenka, nr. 9 mondial, a fost eliminată de Maria Sakkari, nr. 33 WTA, din Grecia. A fost o luptă strânsă, care a durat două ore și 40 de minute și care s-a încheiat cu victoria jucătoarei din Grecia după trei seturi: 6-7, 6-4, 6-4.

Cu mari emoții s-a calificat în sferturi și Ashleigh Barty, numărul doi mondial, care a trecut greu în optimi de Anett Kontaveit (20 WTA), scor 4-6, 7-5, 7-5. Kontaveit a făcut însă o partidă mare şi a avut şansa să închidă partida în două seturi. A servit pentru 5-3, însă Barty a revenit spectaculos, scrie digisport.ro

În sferturi, Ashleigh Barty o întâlnește pe Maria Sakkari.

Turneul de la Cincinnati a avut, la început, 16 favorite la câștigarea marelui premiu. Doar șapte dintre ele au ajuns în faza optimilor de finală de la competiția din Statele Unite ale Americii. Simona Halep (27 de ani, locul 4 WTA) a rămas în lupta pentru trofeu și o va întâlni pe americanca Madison Keys (24 de ani - locul 18 WTA), vineri dimineață, nu mai devreme de ora 2:00, în direct pe Digi Sport 2.

Ashleigh Barty, Naomi Osaka, Karolina Pliskova, Simona Halep, Elina Svitolina, Sloane Stephens și Madison Keys sunt favoritele rămase încă în turneu.


Știrea inițială

Kiki Bertens (locul 5 WTA), cea care anul trecut câștiga finala împotriva Simonei Halep, a fost eliminată marţi seară de Venus Williams (locul 65 WTA), după trei seturi, 3-6, 6-3, 6-7, în turul doi al turneului de la Cincinnati. Vestea este una cât se poate de bună pentru Simona Halep (locul 4 WTA). Cele două se puteau întâlni în sferturile de finală, scrie digisport.ro.

În acest moment, Kiki Bertens, nr. 5 WTA, a coborât pe locul 6 în clasamentul WTA live. Ea este depășită de Petra Kvitova, cea care se afla în urma ei, în ciuda faptului că și cehoaica a fost eliminată, marți, de la Cincinnati, performanță reușită de Maria Sakkari din Grecia, locul 33 WTA, după o partidă încheiată în trei seturi: 6-4, 2-6, 6-3.  Kiki Bertens, câștigătoarea trofeului, a pierdut însă 710 puncte în clasamentul WTA live ranking, în timp ce Kvitova a pierdut mai puține, 295 de puncte, și în acest fel o depășește pe olandeză.

Retrageri notabile din turneul de la Cincinnati 2019

Dintre jucătoarele aflate în prezent în top 10, lipsește de la Cincinnati 2019 Serena Williams, care din cauza problemelor de sănătate, a fost nevoită să abandoneze în finala de la Rogers Cup jucată împotriva Biancăi Andreescu.

Nici canadianca de origine română, care a scris din nou istorie în tenis și a ajuns pe locul 14 WTA (după ce anul trecut nu era nici în Top 200), nu este prezentă la Cincinnati. Bianca Andreescu a motivat că are nevoie de refacere, după turneul greu de la Toronto în care a avut mai multe meciuri încheiate cu set decisiv.

Și o altă tânără sportivă foarte talentată, americanca de numai 17 ani Amanda Anisimova, nr. 24 WTA, s-a retras de la turneul de la Cincinnati, după ce se retrăsese și de la Toronto, din cauza unor probleme cu spatele. E sub semnul întrebării și participarea ei la US Open. Anisimova este cea care a eliminat-o pe Simona Halep de la Roland Garros 2019, în sferturile de finală.

Ucraineanca Lesia Tsurenko, locul 35 WTA, și-a anunțat, de asemenea, retragerea de la Cincinnati.

Tot la Cincinnati, elveţianca Belinda Bencic, locul 12 în clasamentul mondial şi favorită nr. 12, a abandonat marţi în primul tur, în setul doi al partidei cu belarusa Viktoria Azarenka (40 WTA). Belarusa conducea în primul set cu 6-4, iar în al doilea avea 1-0, când elveţianca a luat decizia să se retragă.

Alte surprize la Cincinnati 2019

O altă surpriză la Cincinnati este eliminarea nr. 11 WTA, letona Anastasija Sevastova, de către rusoaica Svetlana Kuznetsova, nr. 153 WTA, cea pe care Simona Halep o învingea în optimile turneului de la Toronto 2019.

O altă jucătoare din top 20, fostul lider mondial Angelique Kerber, acum pe locul 13 WTA, a fost eliminată marți de Anett Kontaveit, locul 20 WTA, din Estonia. 

Și un alt fost lider mondial, daneza Caroline Wosniacki, locul 19 WTA, a ieșit din turneul de la Cincinnati, fiind învinsă marți de tânăra Dayana Yastremska, din Ucraina, locul 32 WTA.

O surpriză a furnizat și adversara Simonei Halep din turul al doilea, rusoaica Ekaterina Alexandrova, care a trecut marţi, în runda inaugurală, de spaniola Carla Navarro Suarez, 6-4, 6-1. Rusoaica s-a impus după mai puţin de o oră de joc. Ekaterina Alexandrova este locul 43 WTA, cu 14 poziţii mai jos decât Carla Suarez.

O altă rusoaică binecunoscută în tenis, fostul lider Maria Sharapova, ajunsă acum pe locul 97 WTA, merge mai departe în turneul de la Cincinnati, după ce a eliminat-o pe americanca Alison Riske, nr. 37 WTA.

Simona Halep vs Ekaterina Alexandrova, miercuri, la ora 18:00

În ceea ce o privește pe Simona Halep, ea va juca miercuri, de la ora 18:00, meci transmis de Digi Sport 2. Marți, Simona Halep s-a antrenat la Cincinnati cu fostul lider mondial Ashleigh Barty. Românca a avut astfel parte de o sesiune de pregătire specială, care a fost din nou supervizată de Darren Cahill, scrie digisport.ro.

Ashleigh Barty, nr. 2 WTA, a avut miercuri meci cu rusoaica Maria Sharapova, pe care a eliminat-o, după o oră și jumătate de joc, în două seturi: 6-4, 6-1, în timp ce Simona Halep a avut nevoie de trei seturi pentru a se califica în faza a treia a turneului și pentru a o învinge pe Ekaterina Alexandrova.

Simona Halep are de apărat 585 de puncte pentru finala de anul trecut, pe care a pierdut-o în fața olandezei Kiki Bertens (6-2, 6-7, 2-6), ratând astfel a treia oară titlul la Ohio.

Simona Halep nu are cum să urce mai sus de locul 4, nici dacă va reuşi să câştige anul acesta turneul cu premii totale de 2,9 milioane de euro. În schimb, există riscul să fie depăşită în clasamentul WTA de Elina Svitolina, potrivit digisport.ro.

Redactor: Luana Păvălucă

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri