Serena Williams a fost învinsă de Pliskova la US Open. Kerber devine nr. 1 mondial în tenisul feminin

Data actualizării: Data publicării:
Day Twelve: The Championships - Wimbledon 2016
FOTO: Gulliver/Getty Images)

Pentru al doilea an consecutiv, Serena Williams şi-a văzut zădărnicit visul de a obține al șaptelea titlu la US Open. A fost oprită în semifinale de Karolina Pliskova, din Cehia, care a câștigat partida desfășurată azi-noapte cu 6-2, 7-6(5). Este o înfrângere cu atât mai dureroasă pentru Serena Williams cu cât pune capăt lungii sale dominații în tenisul feminin. De luni, nr.1 mondial va fi germanca Angelique Kerber. Serena Williams era liderul clasamentului mondial din 18 februarie 2013, adică s-a menţinut în această poziție timp de 186 de săptămâni.

Day Twelve: The Championships - Wimbledon 2016
Serena Williams și Angelique Kerber după finala de la Wimbledon din 2016 | FOTO: Gulliver/Getty Images

În urmă cu un an, Williams pierdea în semifinale în fața Robertei Vinci. Anul acesta, Karolina Pliskova, nr. 11 în clasamentul WTA, a câștigat meciul într-o oră și 26 de minute. Serena Williams ajunsese în semifinale după ce a trecut - cu emoții - de Simona Halep.

Karolina Pliskova, numărul 11 mondial, este astfel prima jucătoare cehă care ajunge într-o finală de Grand Slam după Helena Sukova, în 1993. Ea își va disputa titlul la US Open cu Angelique Kerber.

Germana Angelique Kerber, în vârstă de 28 de ani, devine de luni noul lider mondial, indiferent de rezultatul pe care îl va obține în finala de la US Open, în care a ajuns după victoria în faţa danezei Carolinei Wozniacki, scor 6-4, 6-3.

Kerber devine prima jucătoare germană lider WTA după Steffi Graf, în 1987, cea care, de altfel, conduce detașat în topul sportivelor care s-au menținut cel mai mult în fruntea clasamentului WTA. Steffi Graf a fost nr. 1 mondial timp de 377 de săptămâni. Ea este urmată în acest top WTA de Martina Navratilova, cu 332 de săptămâni, iar Serena Williams este pe locul al treilea, cu 306 săptămâni (a ajuns prima oară nr. 1 mondial la 8 iulie 2002).

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri