Halep revine pe locul 1 peste o săptămână. Cât timp poate păstra această poziție, dacă nu merge la Dubai

Data actualizării: Data publicării:
simona
Foto: Guliver/GettyImages

Simona Halep, locul 2 WTA, va redeveni numărul 1 mondial, la 26 februarie, după ce daneza Caroline Wozniacki, locul I WTA, a fost eliminată în semifinalele Qatar Open.

Daneza de pe locul 1 WTA a fost eliminată sâmbătă în semifinalele competiţiei de Petra Kvitova, care a ajuns la a 12-a sa victorie consecutivă. Sportiva din Cehia s-a impus cu 3-6, 7-6, 7-5 şi s-a calificat în finală.

Wozniacki a anunțat însă, înaintea meciului de sâmbătă, că nu va merge nici ea la Dubai, ca și Simona.

Deşi a pierdut în semifinale, Wozniacki se va menţine pe prima poziţie mondială, în ierarhia ce va fi publicată luni, cu 8.010 puncte WTA. În acest clasament, Halep, care s-a retras din semifinalele Qatar Open, din cauza unei accidentări, va avea 7.965 de puncte, rămânând pe 2.

Însă daneza va pierde săptămâna viitoare punctele aferente finalei de la Dubai, 585, disputată anul trecut, când turneul din Emiratele Arabe United era de categorie Premier 5. Turneele de la Doha şi Dubai alternează an de an categoria, Premier (470 depuncte pentru victorie) cu Premier 5 (900 de puncte pentru victorie). Astfel, Wozniacki va pierde 585 de puncte, cât a reprezentat finala jucată anul trecut la Dubai şi pierdută cu 4-6, 2-6, în faţa ucrainencei Elina Svitolina, și va rămâne cu 7.425 de puncte, scrie News.ro.

În aceste condiţii, Simona Halep va începe la 26 februarie a 17-a săptămână ca lider WTA. Ea a urcat pe această poziţie la 9 octombrie 2017 şi a părăsit-o la 29 ianuarie, după ce a pierdut finala Australian Open, în faţa Carolinei Wozniacki. 

Imediat după înfrângerea cu Petra Kvitova, din semifinalele de la Doha, daneza a vorbit despre pierderea fotoliului de lider. Nu părea deloc afectată, scrie digisport.ro.

„Nu mă interesează locul 1. Dacă era aşa, m-aş fi dus la Dubai. Important e să mă odihnesc şi să fiu în cea mai bună formă la Indian Wells şi Miami”, a spus Wozniacki, la conferinţa de presă.

Halep este chinuită de o accidentare şi s-a retras vineri, înainte de semifinalele de la Doha. Nu va merge la Dubai, următorul turneu, dar Simona speră să fie în formă maximă la Indian Wells, acolo unde are de apărat turul 3 de anul trecut.

În ciuda acestei pauze, lupta pentru poziția de lider o va da în continuare cu Wozniacki. Ambele nu merg la Dubai, dar niciuna nu pare amenințată de ocupanta locului 3. În prezent este Elina Svitolina acolo, care are sub 6.000 de puncte și care ar trebui să câștige la Dubai, pentru a nu fi depunctată și mai mult. Însă de săptămâna viitoare locul al treilea îi va reveni Garbinei Muguruza, cea care a ajuns în finala de la Doha, grație retragerii Simonei, și care va avea peste 6.000 de puncte. Muguruza și-a anunțat prezența la Dubai, turneul pe care anul trecut l-a abandonat din primul tur, în urma unei accidentări..  

Anul trecut, la Indian Wells, Wozniacki și Muguruza au ajuns în sferturi, deci au de apărat un tur în plus față de Simona. Prin urmare, Simona va rămâne lider mondial din 26 februarie până la Indian Wells, adică cel puțin trei săptămâni. Are șanse destul de mari, însă, să rămână nr. 1 chiar și după aceea. Turneul începe la 7 martie și se încheie la 18 martie.

 Wozniacki a mai fost lider mondial, timp de 67 de săptămâni, între octombrie 2010 și ianuarie 2012, atunci când a devenit și prima sportivă dintr-o țară scandinavă care a ajuns la această poziție.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri