Surpriza Roland Garros 2020. Iga Swiatek, poloneza care a eliminat-o pe Simona Halep, câștigă turneul la 19 ani

Data publicării:
Iga Swiatek saruta trofeul Roland Garros pe care l-a castigat in 2020
Poloneza Iga Swiatek a câștigat trofeul Roland Garros 2020 Foto: Guliver/Getty Images

Jucătoarea poloneză de tenis Iga Swiatek (locul 54 WTA) a câştigat sâmbătă, la 19 ani, finala turneului de la Roland Garros, învingând-o fără probleme, în două seturi, pe americanca Sofia Kenin (6 WTA), a patra favorită a competiţiei.

Partida Iga Swiatek - Sofia Kenin s-a încheiat după o oră și 24 de minute, cu scorul de 6-4, 6-1.

Iga Swiatek, care deja furnizase o mare surpriză în optimile de finală, când a eliminat-o pe Simona Halep, numărul doi mondial şi principala favorită, a obţinut primul trofeu din carieră la un turneu de Mare Şlem. Poloneza nu depăşise optimile de finală la precedentele sale participări în turnee de Mare Şlem.

Iga Swiatek devine astfel prima poloneză care câştigă un turneu de Mare Șlem şi cea mai tânără campioană de după 1992. De asemenea, Iga Swiatek a devenit prima jucătoare care câștigă French Open fără set cedat, după o pauză de 13 ani. Precedenta sportivă care a reușit o astfel de performanță a fost Justin Henin, în 2007, scrie digisport.ro.

Turneul Roland Garros 2020 s-a desfășurat în condiții speciale, din cauza pandemiei, de la competiție lipsind nume mari din tenis, inclusiv liderul mondial Ashleigh Barty, cea care și-a adjudecat trofeul anul trecut.

Câştigătoarea French Open primește  un premiu de 1,6 milioane de euro şi 2.000 de puncte WTA. Iga Swiatek face astfel un salt uriaș în clasamentul WTA ajungând pe locul 17.

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri