Timea Bacsinszky și amintirile copilăriei din România. Moment emoționant în fața presei: „Îmi e dor de bunicii mei”

Data publicării:
timea bacsinszky

Jucătoarea elveţiană Timea Bacsinszky, învinsă sâmbătă de Irina Begu și cu care Simona Halep joacă duminică, nu și-a putut ascunde, în fața ziariștilor, latura vulnerabilă: amintirile despre bunicii ei o pot face să plângă foarte ușor. 

Întrebată de News.ro despre amintirile din copilărie, pe care a petrecut-o şi la Satu Mare, Timea Bacsinszky s-a arătat emoţionată şi a început să vorbească despre bunicii ei. „Bunicii mei au fost foarte săraci, dar îmi amintesc că mi-au cumpărat când eram mică doi pui de găină, unul alb şi unul negru, ca să fiu fericită când mă joc în grădină. După un an, când au crescut, a venit cineva şi a spus că trebuie să îi tăiem ca să facem supă. Pentru elveţieni a fost şocant când le-am povestit, dar pentru mine este o amintire foarte preţioasă, la fel cum este cea în care stăteam în grădină pe un scaun şi îmi făceau duş cu apă dintr-o găleată. Bunicii mei au murit, dar şi acum mai ştiu de zacusca de vinete şi de multe bunătăţi. Mă simt binecuvântată că am trăit aceste lucruri. Ei mi-au dat totul şi le duc dorul”, a spus Bacsinszky și nu a mai reușit să-și rețină la lacrimile.

Timea Bacsinszky (28 de ani, 46 WTA), are origini romanești, reamintește digisport.ro. Tatăl Timeei Bacsinszky, Igor, este născut în România, astfel că sportiva și-a petrecut o mare parte din copilărie la bunici, la Satu Mare. Igor Bacsinszky a fost campion de juniori al României, dar a fugit din țară și s-a stabilit în Ungaria în anul 1978. S-a apucat să antreneze în anii ’80, iar în 2002 a fost declarat cel mai bun antrenor de tenis al Elveției. Igor a antrenat-o și pe Timea până la vârsta de 15 ani. În 1981, s-a căsătorit cu unguroaica Suzanne și împreună s-au mutat definitiv în Elveția, acolo unde în 1989 avea să vină pe lume Timea.

(Video cu momentul de emoție de la conferința de presă, aici)

Citiți și: FedCup. Cum au jucat fetele? Comentariul lui CTP după prima zi a competiției

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri