Vlad Stancu, medalie de bronz la 1.500 m liber la Campionatul Mondial de natație pentru juniori de la Lima

Data publicării:
vlad stancu face semnul victoriei
Vlad Stancu a câștigat medalia de bronz în proba de 1.500 metri liber de la Campionatul Mondial de natație pentru juniori, Lima, 2022 Foto: Facebook FNRPM

Vlad Ștefan Stancu a obținut duminică medalia de bronz în proba de 1.500 de metri liber la Campionatul Mondial de natație pentru juniori de la Lima, adăugându-și astfel în palmares încă o medalie câștigată în acest concurs, după argintul de la 400 m liber și bronzul de la 800 m liber.

Vlad Stancu, campionul european la juniori la această probă, a înotat cei 1.500 de metri în 15 minute, 17 secunde și 97 de sutimi. Cursa a fost câștigată de spaniolul Carlos Garach Benito, cu timpul de 15 minute, 8 secunde, 14 sutimi, urmat de Laszlo Galicz din Ungaria, cu 15 minute, 12 secunde, 71 de sutimi.

În iulie, la Campionatele Europene pentru juniori găzduite de Otopeni, Vlad Stancu a avut la această probă timpul de 15 minute, 5 secunde și 47 de sutimi, cu care a doborât recordul național de seniori, care aparţinea lui Dragoş Coman (15min 06sec 33/100) încă de la JO 2004 de la Atena.

Vlad Stancu, care a împlinit luna trecută 17 ani, a fost unul din sportivii-revelație de la Europenele de înot pentru juniori. A câștigat 4 medalii, două de aur și două de argint.

Cursele pe distanțe lungi sunt specialitatea sa și are un stil care a entuziasmat publicul: începe lent și apoi atacă fulgerător pe final. Dacă lui David Popovici, specializat pe distanțe scurte, i s-a spus „Racheta”, lui Vlad Stancu i s-ar putea spune „Rechinul de cursă lungă”

Performanțele lui Vlad nu vin însă din neant. A doborît până acum 25 de recorduri naţionale. Iar Vlad Stancu a făcut un progres imens într-un singur an, de la trei finale fără podium la Europenele de înot pentru juniori de anul trecut de la Roma, la două medalii de aur şi două de argint la ediţia din acest an a competiţiei continentale de la Otopeni, pentru ca acum să confirme și la Mondiale cu cele trei medalii câștigate.

 

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri