Turiștii europeni preferă să plece de pe continent în vacanțe. Ce destinație aleg și care sunt motivele

Data publicării:
plajă cu un palmier, oceanul și o barcă
Datele publicate la începutul lunii, de Agenţia naţională de statistică arată că sosirile de turişti au explodat cu 58%, până la 596.446 în prima jumătate a acestui an. Sursa foto: Profimedia Images

Turiștii din Europa își părăsesc continentul pentru vacanțe. Fie că fug din calea valurilor de căldură din timpul verii, fie că încearcă să scape de consecințele războiului din Ucraina, tot mai mulți europeni aleg să își petreacă vacanțele având aceeași destinație exotică, transmite Bloomberg, preluat de Agerpres.

Mauritius este locul unde se întâlnesc tot mai mulți turiști din Europa. Insula din Oceanul Indian înregistrează un aflux semnificativ de vizitatori europeni, iar veniturile din turism generate de insula din Oceanul Indian au crescut cu aproape 70%, până la 35,8 miliarde rupii (în jur de 779 milioane de dolari) în primele cinci luni ale acestui an, comparativ cu perioada similară a anului trecut, arată datele publicate recent de banca centrală. Pentru întregul an 2023, veniturile din turism sunt prognozate să crească cu 23%, până la 80 de miliarde de rupii, a declarat luna trecută guvernatorul Băncii centrale din Mauritius, Harvesh Seegolam.

Plajele cu nisip alb din Mauritius sunt de mult timp o atracţie pentru turişti, în pofida faptului că se află la o distanţă de 9.600 de kilometri de Europa Occidentală, iar industria sa turistică a devenit şi mai competitivă odată cu deprecierea monedei locale în raport cu moneda euro. Chiar dacă numărul de vizitatori este în continuare sub nivelul de dinaintea pandemiei, turiştii au tendinţa de a petrece sejururi mai lungi şi a cheltui sume mai mari.

Datele publicate la începutul lunii de Agenţia naţională de statistică arată că sosirile de turişti au explodat cu 58%, până la 596.446 în prima jumătate a acestui an, comparativ cu perioada similară a anului trecut. Numărul vizitatorilor din Franţa a crescut cu 60%, iar a celor din Germania a urcat cu 36% în timp ce în cazul ruşilor aproape s-a dublat, ceea ce determinat o serie de mari companii aeriene să introducă zboruri suplimentare spre Mauritius, acest lucru contribuind la creșteri în industria locală a ospitalităţii.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri