Băiat de 13 ani, mort după un antrenament la fotbal. Copilul ar fi băut mai multe energizante și i s-a făcut rău

Data actualizării: Data publicării:
copil fotbal
Foto: Shutterstock

Un copil în vârstă de 13 ani din localitatea Maieru a decedat în urma unui antrenament de fotbal efectuat pe un teren de sport din comună, în cauză fiind deschis dosar penal pentru ucidere din culpă, potrivit datelor furnizate joi Agerpres de către purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud, Crina Sîrb. Martorii spun că băiatul ar fi băut mai multe energizante, iar la scurt timp după terminarea antrenamentului a început să tremure și să acuze dureri. Echipajul medical l-a găsit pe acesta în stop cardiorespirator și a declarat decesul. 

ACTUALIZARE 13.35 Tragedia a avut loc pe terenul de fotbal din comuna Maieru, județul Bistrița Năsăud. Băiatul de 13 ani a participat la un antrenament de fotbal alături de colegii săi. După terminarea acestuia, antrenorul a plecat acasă și i-a lăsat pe copii pe teren.

Martorii susțin că adolescentul nu s-ar fi alimentat corespunzător în ziua respectivă și ar fi consumat băuturi energizante. După un timp, băiatului i s-a făcut rău. A acuzat dureri la un picior, dureri de burtă și a început să tremure.

Cei care erau de față au sunat la 112, dar echipajul medical ajuns la fața locului l-a găsit pe acesta în stop cardiorespirator. El a fost resuscitat, însă, din păcate, organismul copilului nu a răspuns la manevrele aplicate, iar medicii au fost nevoiți să declare decesul.

Băiatul făcea fotbal de câțiva ani și participa des la competiții. Apropiații spun că nu avea nicio problemă de sănătate cunoscută.

Știre inițială: Tragedia s-a produs miercuri seara, iar la caz au intervenit două echipaje SMURD, care l-au găsit pe băiat în stop cardiorespirator.

Manevrele de resuscitare aplicate s-au dovedit fără succes, astfel că echipajele medicale au declarat decesul copilului la locul solicitării.

În cauză a fost dispusă şi necropsia, pentru a se stabili cauza exactă a decesului.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri