Un bărbat din Hunedoara a vrut să se recăsătorească, dar a aflat că nu e divorțat de fosta nevastă

Data actualizării: Data publicării:
mireasa și mire
Sursa foto: Getty Images

Planurile de nuntă i-au fost date peste cap unui bărbat din Hunedoara. Când a depus actele de căsătorie cu noua parteneră, acesta a aflat că nu e divortațat de fosta soție. Certificatul de divorț pe care îl avea era fals, așa că s-a adresat instanței. În fața judecătorilor, angajata primăriei a recunoscut totul.

În vara anului 2015, bărbatul și soția lui de la acea vreme au hotărât să divorțeze, după un mariaj de 14 ani, scrie alba24.ro. Au mers în fața ofițerului de stare civilă de la Primăria Aninoasa, județul Hunedoara, au achitat taxa de 500 de lei și au depus toate actele necesare. 30 de zile mai târziu, după expirarea termenului legal de reflecție, cei doi s-au dus din nou la primărie ca să ridice certificatul de divorț.

5 ani mai târziu, bărbatul a vrut să se recăsătorească cu o altă femeie. A mers să depună cererea tot la Primăria Aninoasa. Atunci a aflat că nu e divorțat, în acte, de fosta soție.

În fața instanței de judecată, ofițerul de stare civilă, acuzat de fals intelectual, și-a recunoscut fapta. Femeia ar fi omis să înregistreze documentele de divorț depuse de soți și și-a dat seama abia când cele 30 de zile de reflecție au expirat. De teama de a nu fi reclamată, angajata a întocmit în fals certificatul de divorț, cu tot cu număr de înregistrare fals. Inculpata spune că a apelat la fals, întrucât partenera din cuplul proaspăt divorțat urma să plece în străinătate și nu era timp fizic pentru refacerea documentelor.

După șapte ani, Judecătoria Petroșani a condamnat-o pe femeie la 10 luni de închisoare cu amânare, însă părțile vătămate au făcut apel la soluția judecătorilor, iar dosarul s-a mutat  la Curtea de Apel Alba Iulia, informează alba24.ro. Luna trecută, magistrații instanței superioare au decis încetarea procesului față de fosta angajată a primăriei. Dosarul a fost retrimis la Judecătoria Petroșani pentru a se judeca civil, întrucât foștii soți au cerut daune morale și materiale.

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri