Un cetăţean turc prins în apropiere de Giurgiu în timp ce încerca să transporte în România 11 migranţi

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Profimedia Images

Un cetăţean turc este cercetat în stare de arest preventiv după ce a fost prins, în apropiere de Giurgiu, în timp ce încerca să transporte în România 11 migranţi, informează Poliţia de Frontieră. Migranţii ajunseseră în România după ce au traversat Dunărea cu o barcă cu motor din apropiere de Ruse (Bulgaria).

„Poliţiştii de frontieră giurgiuveni care acţionau în cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Giurgiu au observat, cu ajutorul autospecialei cu termoviziune, la o distanţă de aproximativ trei kilometri de locul unde echipajele de poliţie patrulau, un grup de persoane care se deplasa dinspre malul românesc al Dunării spre interiorul ţării”, se arată într-un comunicat al ITPF Giurgiu.

Grupul de persoane a fost depistat ulterior în zona Gostinu-Giurgiu.

„Aceştia se urcau într-un autovehicul care staţiona pe drum, la volanul căruia se afla un bărbat, cetăţean turc, în vârstă de 53 de ani”, au precizat poliţiştii de frontieră, citaţi de Agerpres.

În cadrul verificărilor, autorităţile au stabilit faptul că zece bărbaţi sunt sirieni, iar unul este resortisant turc (cetăţean al unui stat neprecizat de Poliţia de Frontieră, aflat sub protecţia statului turc) şi au vârste cuprinse între 14 şi 36 de ani.

Migranţii le-au declarat poliţiştilor de frontieră că au traversat Dunărea, din localitatea Ruse (Bulgaria), folosindu-se de o barcă cu motor, tip lotcă. Ajunşi pe malul românesc, ei şi-au continuat deplasarea către o locaţie GPS, care i-a condus la maşina în care îi aştepta cetăţeanul turc ce urma să îi preia şi să îi transporte până la frontiera de vest a României.

Editor : M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri