Un deţinut care a evadat din Penitenciarul Jilava a fost prins în gara din Iaşi

Data publicării:
Bărbat cu cătușe la mâini
Imagine cu caracter ilustrativ. Foto: GettyImages

Un deţinut al Peniteniarului Jilava, care era dat în urmărie din data de 21 decembrie pentru că nu revenise din permisie a fost prins de poliţişti în Gara Centrală din Iaşi, informează Agerpres.

"În după-amiaza de 23 decembrie 2022, în jurul orei 15:00, o patrulă din cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Iaşi a depistat în Gara Centrală din municipiul Iaşi un bărbat de 31 de ani, deţinut în Penitenciarul Bucureşti Jilava, care în perioada 16 - 21 decembrie a beneficiat de permisiunea de ieşire din unitate şi nu a mai revenit", se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi.

Acesta urmează să fie introdus în Penitenciarul Iaşi.

Bărbatul era condamnat definitiv la 4 ani şi 4 luni de închisoare pentru infracţiunea de tâlhărie calificată şi executa pedeapsa în regim deschis. El mai avea de executat 6 luni din pedeapsă.

"Menţionăm că neprezentarea din permisiunea ieşirii din penitenciar la ora stabilită este asimilată infracţiunii de evadare şi se pedepseşte, conform prevederilor articolului 285 din Codul penal, cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani", a precizat Administraţia Penitenciarelor.

Editor : D.R.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri