VIDEO Razii de amploare în București și Ilfov. Șofer, prins beat: Am vrut să mă duc până la magazin să iau un suc. Un kilometru

Data publicării:
sofer
Un șofer din Ilfov le-a recunoscut polițiștilor că a consumat alcool cu puțin timp înainte să se urce la volan.

Razii de amploare noaptea trecută în Capitală și Ilfov. Peste 50 de șoferi au rămas pietoni după ce s-au urcat la volan sub influența drogurilor sau după ce au consumat alcool. Agenții au pornit și pe urmele unui bărbat care a încercat să scape de control. Deși avea o alcoolemie mare și abia stătea pe picioare le-a spus agenților că a condus doar un kilometru până la magazin pentru a-și cumpăra suc.

-Am vrut să mă duc doar până la magazin să iau un suc. Un kilometru. Pot să iau o gură de suc?
-Nu vreau să mă duc la pușcărie, domn' polițist.
-Mi-a fost frică, domn' polițist, că v-am văzut în spatele meu.

Acest șofer din Ilfov le-a recunoscut polițiștilor că a consumat alcool cu puțin timp înainte să se urce la volan. 0,33 mg/l alcool pur în aerul expirat a indicat aparatul agenților. Când și-a dat seama de gravitatea situației, a început să plângă și a mărturisit polițiștilor că a băut la grătar cu prietenii. A fost reținut pentru 24 de ore și va fi prezentat în fața judecătorului.

-Ce înseamnă asta?
-Că am băut, domn polițist. Am băut înainte să urc la volan cu 5 minute.

Nu a fost singurul tras pe dreapta pentru alcool și droguri. Din cei 53 de șoferi care au rămas fără permis în doar 2 nopți în Capitală, 22 au fost prinși băuți la volan, iar patru consumaseră substanțe psihoactive.

La acțiune au participat și câinii pregătiți să depisteze substanțe interzise pe care șoferii le-ar putea avea asupra lor.

Agenții din Capitală au mai descoperit și 4 șoferi care aveau permisul suspendat. Și la razia din Ilfov, un șofer de autocar conducea fără permis, beat și drogat.

Anne-Marie Ciolcă, purtător de cuvânt IPJ Ilfov: Polițiștii rutieri au efectuat semnal regulamentar de oprire unui conducător auto care circula în orașul Măgurele și care a refuzat să oprească la semnalele polițiștilor rutieri. Bărbatul respectiv nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. De asemenea la testarea cu aparatele din dotare, au rezultat indicii cu privire la prezența în organism a consumului de substanțe psihoactive, precum și valoarea de 0,33 mg/l alcool pur în aerul respirat.

Printre cei opriți de poliție s-a numărat și Andrew Tate, dar și un celebru manelist. Ambii au ieșit negativ la alcooltest și la drugtest.

Oana Pârvan, Brigada Rutieră: Brigada rutieră reamintește conducătorilor de vehicule să nu se urce la volanul autovehiculelor după ce au consumat băuturi alcoolice sau substanțe interzise deoarece se pun în pericol atât pe ei, cât și pe ceilalți participanți la trafic.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri