Video Zeci de studenți de la Academia de Poliție din Capitală au ajuns de urgență la spital, după ce au mâncat la cantina instituției

Data actualizării: Data publicării:
academia de politie_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Academia de Poliție Alexandru Ioan Cuza din București. Foto: INQUAM Photos/Octav Ganea

Zeci de studenți ai Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” din Capitală au ajuns, miercuri, de urgență la spital, după ce au mâncat la cantina instituției și au făcut toxiinfecție alimentară. Direcția de Sănătate Publică face anchetă acum la Academie.

În total, 63 de studenți au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce au mâncat la cantina Academiei de Poliție din Capitală. Direcția de Sănătate Publică București a mers la sediul instituției și desfășoară o anchetă epidemiologică.

„În data de 14.11.2023, începând cu ora 20.30, mai mulți studenți ai Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” au prezentat stări de rău, acuzând dureri abdominale însoțite de stări de vomă. Personalul instituției, aflat la serviciul de permanență, a luat de îndată primele măsuri în vederea acordării de asistență medicală.

La fața locului au ajuns echipaje medicale care au acordat îngrijire de specialitate studenților care acuzau stări de rău, iar cei care au necesitat investigații amănunțite au fost transportați la unități spitalicești cu diagnosticul primar: enterocolită-toxiinfecție alimentară. În total, au fost afectați 63 de studenți.

În urma acestui incident, niciun student al Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” nu a fost internat, celor afectați recomandându-li-se tratament medical de specialitate. De urgență, specialiști din cadrul Direcției de Sănătate Publică București, s-au prezentat la sediul instituției noastre pentru desfășurarea unei anchete epidemiologice.

Aspectele menționate nu afectează derularea procesului didactic din instituție. Conducerea Academiei a dispus, constituirea unei comisii în vederea efectuării de verificări cu privire la respectarea tuturor normelor de depozitare, de manipulare, de preparare și servire a alimentelor”, au transmis reprezentanții Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”. 

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri