Raluca Prună: Regret votul de azi de dezincriminare a conflictului de interese pentru parlamentari

Data publicării:
Raluca Pruna gov 1 -1

 

"Regret votul de azi de dezincriminare a conflictului de interese pentru parlamentari", scrie ministrul pe contul său de Facebook.

Raluca Prună mai spune că a fost deseori somată să spună ce înţelege prin restauraţie.

"Înteleg o tiranie parlamentară", răspunde ministrul Justiţiei, care imediat completează: „Cred în parlamentarism, în cel responsabil, în slujba cetăţii”.

„Regret votul de azi de dezincriminare a conflictului de interese pentru parlamentari. Nu întru aici în discuţii de text. Astfel de discuţii, în mod regretabil, nu au avut loc nici în Parlament, unde reprezentantului Guvernului nu i s-a dat cuvântul. Deja vu?

Am fost nu de mult somată să spun ce înţeleg prin restauraţie. Exact asta. Mai înţeleg, parafrazând, o tiranie parlamentară. În anticiparea întrebărilor, răspund: Cred în parlamentarism, În cel responsabil, în slujba cetăţii.

Regret că din legea privind abilitarea guvernului de a emite ordonanţe pe perioada vacanţei parlamentare a fost eliminat Statutul personalului din sistemul de probaţiune. Asta în contextul în care acest statut e o restanţă din 2013, există la nivel declarativ consens politic pentru îmbunătăţirea situaţiei din penitenciare şi pentru consolidarea probatiunii că soluţie, iar România riscă din 2012 o hotărâre pilot a CEDO care constă printre altele în acordarea de despăgubiri estimate la aproximativ 100 milioane de euro anual. Ministerul Justiţiei va deschide o dezbatere cu privire la impactul unei asemenea hotărâri CEDO. Pentru că societatea trebuie să ştie ce au putut şi nu au făcut guvernanţii ei.

Nu regret avalanşa de calomnii previzibile. Mai ales dacă vin din partea celor care au condus guverne şi au lăsat numai restanţe”, este mesajul ministrului Justiţiei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri