Cazul Cioabă. Premierul, despre gestul lui T. Băsescu de a-l suna pe dr. Brădișteanu: „Nesimțire!”

Data publicării:
bradisteanu resize -1

Într-o conferinţă de presă susţinută la Suceava – prima de când premierul s-a întors din concediu - Victor Ponta a declarat că Palatul Cotroceni funcţionează ca o echipă de campanie pentru Elena Udrea. Premierul a criticat şi declaraţiile preşedintelui referitoare le Ungaria, pe care le-a catalogat drept aberante şi iresponsabile. Deja pe această temă se pronunțase și Crin Antonescu, dar și ministrul de Externe, Titus Corlățean, joi seară, la Digi24.

Premierul nu este pe aceeaşi lungime de undă cu preşedintele în ceea ce priveşte relaţia cu Ungaria. La începutul săptămânii, Traian Băsescu declara că Budapesta a devenit un factor de instabilitate în regiune în ceea ce privește minoritățile, iar România îşi va asuma rolul de a o pune la punct.

Cu cineva care s-a pupat cu Laszlo Tokes şi i-a încurajat pe extremişti se duce şi dă cu bâta în baltă în sens invers, că face el ordine la Budapesta. Declaraţiile acestea sunt absolut aberante şi nu le poţi face în calitate de şef de stat”, a declarat, vineri, premierul Ponta.

Cât priveşte pactul de coabitare, despre care Titus Corlățean spunea la Digi24 că a constatat o „dezangajare” din partea Cotroceniului, și prim-ministrul consideră că nu mai are un interlocutor în preşedinte.

„Cotroceniul nu mai există ca Preşedinţie. Cotroceniul este o echipă de campanie pentru doamna Udrea la prezidenţiale”, a afirmat Victor Ponta.

Şi gestul lui Traian Băsescu de a-l suna pe doctorul Şerban Brădişteanu pentru a-l consulta pe Florin Cioabă, cunoscut ca rege al romilor, a fost comentat. Victor Ponta a făcut referire la cazului lui Adrian Năstase, în urma căruia medicul este cercetat de DNA pentru favorizarea infractorului.

Apropo de ticăloşie şi de tupeu, după ce îi faci dosar penal unui dintre cei mai buni medici din România mai ai şi nesimţirea să îl suni la telefon să îl rogi să ajute pe cineva. Atunci când am avut accidentul din Muntenegru nu l-a interesat , l-a durut în cot de oamenii din Muntenegru, anul trecut când a fost cu copii din Suceava nu a sunat pe nimeni”, a acuzat premierul. Și Titus Corlățean criticase, la Digi24, atitudinea lui Traian Băsescu în privința doctorului Brădișteanu.

Declaraţiile sunt primele susţinute de premier într-o conferinţă de presă, de la revenirea din concediul petrecut în Statele Unite, timp în care președintele a făcut băi de mulțime și a criticat guvernul în special în ceea ce privește privatizarea CFR Marfă. Imediat după întoarcerea din vacanță, premierul a preferat să-i dea primele replici președintelui la un post de televiziune. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Orașul din România de care fuge toată lumea, deși chiriile încep de la 9 lei: "Au zis că nu mai pot sta în...
Digi FM
Florin Negruțiu dezvăluie strategia subtilă a lui Marcel Ciolacu în PSD și politica din spatele alegerilor...
Pro FM
Cât a avut de tras Celine Dion după ziua nunții! "Am mers la doctor. A trebuit să iau antibiotice vreo 3...
Film Now
Ben Stiller spune că a fost terifiat de recenziile îngrozitoare primite în urma lansării filmului „Zoolander...
Adevarul
Scene horror în centrul Londrei. Mai mulți cai plini de sânge și-au aruncat călăreții și au lovit mașini și...
Newsweek
Pensie cu 3.200 lei mai mică la recalculare pentru un pensionar. Ce meserie a avut și cât timp?
Digi FM
Fiica lui Catherine Zeta-Jones, o copie fidelă a mamei sale la 21 de ani. Carys strălucește în rochia mamei...
Digi World
Un artist din Franța a devenit prima persoană care a călătorit într-o mașină zburătoare: „A fost o experiență...
Digi Animal World
Un aligator a adormit sub un avion al Forțelor Aeriene din Florida. Momentul când reptila este evacuată de pe...
Film Now
Antonio Banderas, impecabil pe covorul roșu la brațul lui Nicole Kimpel. Actorul și iubita lui cu 21 ani mai...