Premierul Ponta îi va trimite preşedintelui Băsescu propunerea de numire a lui Ovidiu Silaghi la Transporturi

Data publicării:
ponta basescu -Mediafax Foto-Octav Ganea

"Luni dimineaţa o să plec spre Spania, dar o să trimit la Cotroceni propunerea cu domnul Silaghi de a fi ministru, după care preşedintele, nu ştiu în ce fel, va trebui să se pronunţe", a spus Ponta la un post de televiziune.

Întrebat dacă înţelege care este strategia preşedintelui Băsescu pentru menţinerea lui în postul de ministru interimar, Ponta a arătat că poate acesta are ideea de a-i face un dosar penal pentru perioada în care va conduce, ca interimar, Ministerul Transporturilor, adăugând însă că şeful statului i-a mai făcut dosare şi că nu este o problemă.

Victor Ponta a precizat că activitatea la Ministerul Transporturilor va fi coordonată de un secretar de stat pe care el, ca prim-ministru şi ministru interimar, îl va gira şi pentru care îşi va asuma răspunderea.

"Vor trece cele 45 de zile şi, dacă îl va respinge pe Silaghi, conform deciziei Curţii Constituţionale trebuie să spună şi de ce. Eu am fost la el cu decizia definitivă a Curţii de Apel Oradea, dacă pentru om e o problemă că are o decizie definitivă de clasare...eu credeam că e o problemă să aibă o condamnare, dar înţeleg că e o problemă să ai şi o achitare..", a mai premierul.

Sâmbătă seară, liderul PNL Crin Antonescu a declarat la un post de televiziune că a avut o întâlnire cu preşedintele Traian Băsescu, pe care l-a informat că-şi menţine propunerea ca Ovidiu Silaghi să fie numit la Ministerul Transporturilor.

Antonescu a relatat că şeful statului i-a spus că îl va lăsa pe Victor Ponta interimar la Transporturi pentru 45 de zile, ca să finalizeze privatizarea CFR Marfă, urmând ca apoi să decidă ce face în legătură cu propunerea lui Silaghi la Transporturi.

Liderul PNL a mai declarat că a discutat cu Victor Ponta despre ceea ce i-a spus preşedintele Băsescu, iar premierul nu s-a arătat surprins de decizia acestuia.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri