Accident în Bulgaria. Toți românii răniți au fost aduși la București

Data publicării:
accident bulgaria

ACTUALIZARE 19:00 Toți ceilalți 19 pasageri - răniți mai ușor - au sosit la București cu un alt autocar. Ei au fost aduși la Spitalul Universitar, unde vor fi investigați.


ACTUALIZARE 18:00 Încă doi răniți au fost aduși în țară cu elicopterul SMURD. Toți cei șase răniți aduși în țară sunt tratați la Floreasca.

ACTUALIZARE 16:15 Patru răniți au fost aduși la București:

ACTUALIZARE 14:08 Doi dintre răniții grav au fost aduși deja la București:

ACTUALIZARE 14:06: La sediul Poliției din Veliko Tărnovo sunt audiate 17 persoane de mai bine de trei ore.  Ei spun că șoferul avea viteză, dar nu foarte mare. Pe jos se pare , însă, că era chiciură.

ACTUALIZARE 13:10 Digi24 a stat de vorbă cu rudele unora dintre victime. Persoanele rănite ușor au fost transportate la o școală militară din Veliko Tărnovo, de unde urmează să fie preluate de un autocar românesc pentru a fi aduse în țară. Răniții mai grav se află la un spital din localitate. Ei au fost internați cu fracturi de bazin și de membre, iar după stabilizare urmează să fie transportate în țară cu elicopterele MAI, pentru că spitalul este unul orășenesc și nu are suficiente dotări.

Cele mai afectate au fost persoanele care stăteau în partea dreaptă a autocarului.

Mama a doua fete spune că nu a primit multe explicații de la medicii bulgari: „Am intețes că fata cea mare a ieşit pe geam în accident, cea mică a fost prinsă sub autocar. Vine poliția cu translator să ne explice”.

 „Medicii nu au dat referințe, nu ne înțelegem”, spune un bărbat.

ACTUALIZARE 13:00  Şase dintre românii răniţi în accident vor fi transportaţi la spitale din ţară. Trei elicoptere ale Ministerului de Interne şi SMURD i-au preluat. Unul dintre ele a aterizat în urma cu puţin timp la Floreasca.

Pe de altă parte, corespondentul Digi24 aflat în Bulgaria, la locul accidentului, a filmat imagini în exclusivitate. El spune că șoseaua are multe serpentine, înclinate, iar în zonă a plouat toată noaptea. Șoferul se pare că nu a adaptat viteza la intrarea într-o curbă. Accidentul s-a produs în jurul orei 4:30.

ACTUALIZARE 11:10 Secretarul de stat Raed Arafat a declarat la Digi24 că trei elicoptere vor fi trimise în Bulgaria pentru a aduce șase dintre răniți. Doi dintre ei vor fi transportați la Floreasca, pentru ceilalți patru încă nu s-a luat o decizie, dar e posibil să fie transportați tot la Floreasca.

Ceilalți pasageri, care au fost răniți mai ușor, vor fi aduși în țară cu un autocar ce va înlocui vehiculul accidentat.

Ministerul de Externe a confirmase pentru Digi24 că s-a produs accidentul și a spus că au fost trimise la fața locului echipe care să acorde asistență consulară.

Cazul a fost preluat de Ministerul de Interne, unde funcționează departamentul pentru situații de urgență coordonat de Raed Arafat.

Zona în care s-a produs accidentul este una muntoasă, iar autocarul, care venea de la Kusadasi, din Turcia, traversa Bulgaria.

Potrivit lui Raed Arafat, accidentul este „foarte grav”, iar doi dintre răniții aflați în stare gravă ar putea necesita aducerea în țară. Autoritățile române se pregătesc de un asemenea scenariu. Accidentul a avut loc la circa 200 de kilometri de România.

Ceilalați răniți au fost transportați către două spitale mari din regiune.

La momentul producerii accidentului, în jurul orei 4:30, ploua uşor în zonă. Circulația în zonă a fost blocată. Autocarul, culcat pe o parte laterală, a rămas atârnând de la jumătate într-o prăpastie. Partea din față este spre carosabil.

Ştefan Răcăşan, preşedintele Asociaţiei Victimelor Accidentelor de Circulaţie, a declarat la Digi24 că se afla la circa 300 de metri de locul producerii accidentului, într-un alt autocar. Ambele autocare veneau din Turcia și erau pline de turiști, însă, din câte se pare, în autocarul accidentat NU erau și copii. În fiecare autocar erau aproximativ 40 de turiști.

Ștefan Răcășan spune că bilanțul este de un mort, patru răniți grav și zece răniți mai ușor. Persoana care a decedat este un pasager, iar șoferul autocarului a fost transportat la spital. Celălalt șofer al autocarului se află la locul accidentului.

Focus News spune că în accident a murit o femeie în vârstă de 27 de ani. Șoferul autocarului, în vârstă de 44 de ani, a fost supus unui alcooltest, care s-a dovedit negativ. În autocar erau 27 de pasageri, iar autoritățile bulgare au deschis o anchetă.

Potrivit imaginilor din presa bulgară, numărul de înmatriculare al autocarului este B-400-CMR. Tot presa bulgară scrie că este așteptat un elicopter din România pentru a prelua răniții grav.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri