Papa Francisc, vizită în fieful mafiei: „Criminalilor, azi, le spun umil: convertiţi-vă la iubire şi la o viaţă onestă”

Data publicării:
PAPA FRANCISC PLASMA 2

„Criminalilor şi complicilor lor, eu, azi, umil şi ca un frate, le spun: convertiţi-vă la iubire şi la o viaţă onestă. Este posibil să reveniţi la o viaţă onestă. Lacrimile mamelor din Napoli vă cer asta”, a spus Papa Francisc.

„Un creștin care se lasă pradă corupției nu este un creștin adevărat” este mesajul pe care l-a dus Papa Francisc în temutul cartier Scampia din Napoli.

„Este o mare provocare să înţelegem că răul nu trebuie să aibă ultimul cuvânt, ci speranţa. Ştim că aceia care iau calea răului jefuiesc speranţa. Câştigă anumite lucruri, dar jefuiesc speranţa. O scot din ei şi din ceilalţi, o scot din întreaga societate. Calea răului este întotdeauna un drum care fură speranţa. Corupţia miroase urât şi o societate coruptă miroase la fel de urât!”, a mai spus Papa Francisc.

Cartierul Scampia este cel mai sărac din Napoli. Străzile aparţin traficanţilor de droguri şi clanurilor mafiote. Acum, pentru o zi, străzile au fost ale credincioşilor care au ascultat în tăcere cuvintele Papei.

Suveranul Pontif i-a răsplătit pe toţi cu binecuvântarea sa. A coborât apoi în mulţime şi a făcut selfie-uri cu mai mulţi tineri.

De altfel, Suveranul Pontif s-a exprimat în nenumărate rânduri împotriva mafiei. Anul trecut, Papa Francisc a excomunicat temuta grupare 'Ndrangheta şi a îndemnat la luptă împotriva mafiei calabreze.

Înainte de vizita la Napoli, Papa Francisc a făcut o scurtă oprire la sanctuarul din Pompei. Suveranul Pontif a salutat mulţimea şi apoi s-a rugat preţ de câteva minute alături de credincioşi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri