Preşedintele Putin ar fi bolnav, susţin unele surse

Data publicării:
putin cocorul - MFAX

 FOTO: AFP/Mediafax Foto

Mulți cunoscători au observat însă că Vladimir Putin – a cărui imagine este adesea asociată cu o vigoare deosebită, în ciuda faptului că a împlinit 62 de ani – părea să șchiopăteze și să aibă dureri în timpul aparițiilor publice încă înainte de presupusa problemă musculară, notează The Wall Street Journal.

Agenda publică a lui Putin, în noiembrie anul trecut, a presupus foarte puține deplasări, iar în ultimele două săptămâni rar și-a părăsit reședința din apropiere de Moscova. O serie de vizite în străinătate, deși programate în octombrie și noiembrie, au fost amânate până în decembrie, ceea ce a dat naștere unor semne de întrebare în legătură cu sănătatea omului care are sub control Rusia și arsenalul său nuclear.

Kremlinul a confirmat că Putin a lucrat de la reședința sa de la Novo-Ogariova în ultimele săptămâni, dar a negat că liderul ar fi abandonat agenda publică. „Lucrează cu oamenii, cu procese, cu țara”, a declarat purtătorul său de cuvânt, Dmitri Peskov. El a motivat că președintele preferă să lucreze de acasă pentru că, în timpul deplasării spre Kremlin, coloana oficială ar contribui și mai mult la blocarea traficului din Moscova.

Peskov a precizat că președintele a făcut o întindere musculară în timpul unui antrenament făcut cu puțin timp înainte de summitul Asia-Pacific din septembrie, pe care l-a găzduit la Vladivostok. Atunci camerele de televiziune l-au surprins pe liderul de la Kremlin șchiopătând. Întinderea musculară s-a vindecat în câteva zile, iar speculațiile că starea de sănătate a președintelui este mai gravă este „un raționament incorect”, a spus Peskov.

Joia trecută, cotidianul Vedomosti scria însă că problemele cu spatele ale lui Putin s-au înrăutățit încă din 2012, din cauza unei aterizări mai dure în timpul unui clip publicitar care îl prezenta pe președinte zburând cu un deltaplan în Extremul Orient rus ca să ghideze un stol de cocori (vezi foto). 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri